Beograd Koronavirus Srbija

Ministar vojni o bolnici na Sajmu – Kinezi su primetili da je ovo “srpska brzina”

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, u izjavi za TV Pink, rekao je da se u privremenoj bolnici na Beogradskom sajmu nalazi 30-tak pacijenata sa lakšim simptomima i da je disciplina vojnička.

– Ustaje se između 6.00 i 6.30 časova, leže u 22.00. Sve je isplanirano, imaju 24-časovni lekarski nadozor. – rekao je Vulin.

On je naveo da su kineski lekari bili izuzetno zadovoljni kako je uređena privremena bolnica na sajmu i primetili da je to „srpska brzina“.

Devet vojnika zaraženo koronom

On je dodao i da je devet pripadnika Vojske Srbije inficirano virusom. Kako je naveo ti vojnici su kontrolisali ulazak građana u našu zemlju, na severnoj granici Srbiji.

– Njihovo stanje je dobro i ja se nadam njihovom brzom oporavku. – rekao je ministar za TV Pink i dodao da su 642 vojnika u samoizolaciji, jer su bili u kontaktu sa obolelima.

Među migrantima nema zaraženih

Ministar je izjavio da nema registrovanih slučajeva koronavirusa u migrantskoj populaciji i da se oni nalaze u 17 kampova koje obezbeđuje Vojska Srbije.

– Njima nije dozvoljeno kretanje sem uz posebne dozvole, da odu u nabavku ili zbog medicinskog tretmana – rekao je Vulin, navodeći da i u tim slučajevima migranti imaju pratnju.

Kako je rekao, zbog opasnosti od koronavirusa strogo se kontroliše kretanje migranata kako ne bi došlo do njihovog „mešanja sa stanovništvom“, prenosi N1.

Ministarstvo odbrane raspisalo tender za merenje rejtinga Vulina u medijima

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

29 Shares
Share via
Copy link