Beograd Magazin

Advokati ponovo na ulici zbog neustavnog nacrta Zakona, poruka za profesora Bodirogu: „Pali ste ispit profesore!“

no pasaran
Printscreen

U toku je još jedan protest advokata koji se bore protiv donošenja novog nacrta Zakona o parničnom postupku. Nekoliko stotina advokata blokiralo je centar Beograda kada su se okupili ispred Advokatske komore Beograda, a u ovom trenutku na putu su do Pravnog fakulteta nakon čega će otići ispred Ministarstva pravde.

Okupljeni prolaze pored Ustavnog suda i uz zvižduke i glasno negodovanje „pozdravili“ su svoje kolege koje ne rade svoj posao.

Uz parole „no pasaran“ i „ni korak nazad“ oni su došli kako bi pokazali jasno protivljenje kompromisu između Ministartsva i rukovodstva Advokatske komore koje je u procesu smene.

Iza ovog predloga novog podzakonskog akta stoji bankarski lobi, kao i krupni kapital koji traži zaštitu u okviru sistema zakona. Problem je što je Nacrt potpuno neustavan, ali Ustavni sud je korumpirano i presporo telo koje se još uvek nije oglasilo povodom skandaloznog predloga.

Pravni fakultet ćuti, Ustavni sud ćuti, a narod nije svestan koliko je zapravo važan ovaj advokatski ustanak.

Mladi advokati Miloš i Danijela Andrijašević poručili su profesoru Nikoli Bodirogi sa Pravnog fakulteta da je „pao ispit“ jer je učestvovao u izradi ovog sramnog i protivustavnog nacrta, iako ih tako nije učio tokom studija o građanskom procesnom pravu.

Svi advokati potenciraju da je ovo momenat kada se narodu oduzima svako pravo i pristup sudu. Ukoliko nemate novca da platite sudske takse kada vas tuži finansijski moćnija strana po automatizmu gubite spor, što osiromašenom narodu konačno znači gubitak ideala pravde.

Postavlja se pitanje gde su opozicioni samozvani lideri kada je narod, čiju podršku zahtevaju, ugrožen, obespravljen i sateran u ćošak.

Ovo ne sme proći. Ukrali su nam državu i mi više nismo građani već korisni idioti i robovi. Ni korak nazad!

Nacrt Zakona na strani banaka, države i krupnog kapitala, advokati protestom upozoravaju građane

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

51 Shares
Share via
Copy link