Novi Sad

Uhapšeni advokat Kokanović iz suda u Novom Sadu hitno prebačen u KCV, na ročište doveden u lošem zdravstvenom stanju

Kokanovic cedomir
Foto: Printscreen/Nova

Advokat Čedomir Kokanović danas je doveden u Osnovni sud u Novom Sadu gde mu se sudi za uvrede, ali je zbog teškog zdravstvenog stanja hitno prebačen u Klinički centar “Vojvodina”, saopštio je njegov advokat Ivan Ninić.

Kokanović je, kako navodi njegov branilac na društvenoj mreži X (bivši tviter) doveden u sud u teškom stanju, sa rukama vezanim lisicama na leđima.

Čedomiru Kokanoviću sudi se za uvredu, prenosi Nova.rs.

„Danas je u teškom zdravstvenom stanju, sa lisicama iz leđa, na ročište (zbog KD uvreda, na Viberu) iz zatvora u Osnovni sud N. Sadu sproveden kolega Kokanović. Brzom intervencijom sudije, pozvana je hitna pomoć, obavljen je pregled u sudnici i hitno je prevežen na pregled u KCV“, saopštio je Ninić i dodao:

„Sud i zatvor su mesec i po dana u posedu lekarske dokumentacije, poznato im je da je do 31. januara morao da primi redovnu terapiju u Instititu za reumatologiju u Beogradu, svi su se oglušili, kljukali su za lekovima i pored dostavljenog pisanog mišljenja dva lekara sa Instituta“.

Advokat Čedomir Kokanović nalazi se u pritvoru od kraja januara, a tereti se za krivično delo proganjanje i krivično delo ometanje pravde koja zbirno mogu da dovedu do višegodišnje zatvorske kazne.

On je osumnjičen da je od kraja 2020. godine, pa do dana hapšenja, putem Vajbera i društvene mreže Iks, upućivao uvrede predsedniku Advokatske komore Vojvodine Vladimiru Beljanskom koji je zbog toga protiv njega pokrenuo niz disciplinskih postupaka, ali i podneo pet krivičnih tužbi zbog krivičnog dela uvrede.

U rešenju o zadržavanju se navodi da je Kokanović u martu prošle godine, Vajber grupi „Jedinstveni advokati“ poslao „stiker“, fotomontažu fotografije na kojem je bio prikazan automobil Vladimira Beljanskog u plamenu.

Inače, Beljanskom je januara ove godine zapaljen automobil u Novomn Sadu.

Uhapšen advokat Čedomir Kokanović, sumnjiči se da je proganjao predsednika AKV Vladimira Beljanskog

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link