Novi Sad Vesti

Uhapšen advokat Čedomir Kokanović, sumnjiči se da je proganjao predsednika AKV Vladimira Beljanskog

vladimir-beljanski
Foto: Printscreen N1

Novosadska policija je privela beogradskog advokata Čedomira Kokanovića zbog dva krivična dela počinjena na štetu njegovog kolege Vladimira Beljanskog.

Osnovno javno tužilaštvo navodi da je, u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu i po nalogu ovog tužilaštva, u petak uhapšen Čedomir Kokanović, advokat iz Beograda.

Dodaju da mu je određeno zadržavanje u trajanju od 48 časova.

Tužilaštvo navodi da je zadržavanje određeno radi saslušanja, piše 021.

OJT kaže da se privedeni sumnjiči za dva krivična dela na štetu Vladimira Beljanskog, advokata u Novom Sadu i predsednika Advokatske komore Vojvodine.

Prvo delo za koje se tereti je ometanje pravde – da je uvredom, silom, pretnjom ili na drugi način omeo ili sprečio advokata u vršenju advokatske službe i za to je zaprečena kazna zatvora od šest meseci do pet godina i novčana kazna.

Drugo krivično delo za koje se sumnjiči je proganjanje – pretnja napadom na život, telo ili slobodu drugog lica ili njemu bliskog lica, kao i druge slične radnje na način koji može osetno da ugrozi lični život lica prema kome se radnje preduzimaju. Za ovo je predviđena novčana kazna ili zatvor do tri godine.

Beljanski je nedavno prijavio Kokanovića da mu preti ubistvom.

Beogradski advokat je tada demantovao da je pretio novosadskom kolegi i naveo da je na Tviteru objavio satiričnu pesmicu.

Podsećamo i da je 4. januara na Telepu zapaljen auto koji je pripadao Beljanskom. Policija je 11. januara uhapsila Novosađane A. V. (29) i N. J. (31). zbog sumnje da su počinili ovo delo i njima je posle saslušanja u tužilaštvu određen pritvor do 30 dana.

Dodajmo da je Kokanović i prošle godine, 27. januara, uhapšen u sporu koji ima protiv Beljanskog, a da je kasnije Vrhovni kasacioni sud utvrdio da je naredba za hapšenje bila nezakonita.

Predsednika AKV Vladimir Beljanski pozdravio hapšenje osumnjičenih za paljenje njegovog automobila

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link