Od glupih predrasuda, preko metla kose, do šupljih džepova – biti plavuša ima svoju cenu. Evo sa čime se gotovo svakodnevno susreću farbane, ali i prirodne plavuše.

1Ukosnice?

Ukosnice, prva pomoć u pravljenju frizura i obuzdavanju neposlušne kose, plavušama baš i ne koriste. Zašto? Čak i ako izbegnete one crne, kupite neke svetlije boje, one će se uvek, ali uvek primećivati na kosi, čime se ne ispunjava osnovna funkcija ovog pomagala. Argument u korist opuštenih, čupavih frizura.

2Zelene nijanse

Zelene. Ne u ovom novom modernom smislu, plavih, rozikastih i zelenih tonova, već u močvara smislu. Izbegavanje odlaska na bazen uvek dođe kao prihvatljivija varijanta, nego nošenje kape za kupanje na gradskom bazenu, jer je to ono što bi bilo čudno.

3Jednom plavuša – uvek plavuša

Ako ste prirodna plavuša i nekada ste poželeli malo promene, vrlo je verovatno da vam se promena nije svidela. Delujete isprano i bledo, u koju god nijansu da se prefarbate. Slično je i sa farbanim plavušama – posle gomile blanša i farbe na kosi nijedna nijansa koja teži nekoj promeni jednostavno ne izgleda kako treba. Posle svega, sledi mučan postupak vraćanja u željenu nijansu plave.

4Metla vs žvaka

Dok ste nova plavuša, sve je super, izgledate kul i kosa vam je zdrava. Posle nekog vremena, pa i ne baš. Ali nazad se nema, pa se pomirite sa slabom kosoma koja se mokra razvlači kao žvaka, kao i suvom, tzv. metla kosom i opadanjem i iskrzanom kosom i … spisak seže u nedogled.

5Maljavost ili odsustvo iste?

wikimedia.org

Iz nepoznatog razloga, neki muškarci očekuju da plavušama dlake rastu samo na glavi. A i neupućene žene misle da su prirodne plavuše jednostavno rođene sa glatkim nogama, nausnicama i ostalim regijama na telu, te su nekim čudnom oslobođene bolnih procesa depilacije. Da, baš je tako.

6Oštećenja novčanika

Stalna farbanja, pramenovi, posebne maske, šamponi, tretmani, sprejevi za zaštitu (sunca, toplote, raščešljavanja), kristali, leave-in regeneratori, lakovi, kreme, mleka, ulja, ulja bez ulja – sve vam je to potrebno da biste održavali pristojan izgled kose. Zbog toga i vaš novčanik ima pramenove.

7Plava kosa – crna duša

Glupe predrasude i vicevi i dalje postoje, iako u manjoj meri nego pre. Uvek će se naći neki bog humora da kaže nešto poput Vidi, vidi ipak si pametna za plavušu. Ili još gore – peroksid ti spalio mozak, ili plava kosa – crna duša, i nemoj da te zavara tamni izrast i slično mudre rečenice.

Pročitate više o nezi kose

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here