Lifestyle

7 stvari koje samo plavuše razumeju

Od glupih predrasuda, preko metla kose, do šupljih džepova – biti plavuša ima svoju cenu. Evo sa čime se gotovo svakodnevno susreću farbane, ali i prirodne plavuše.

Ukosnice?

Ukosnice, prva pomoć u pravljenju frizura i obuzdavanju neposlušne kose, plavušama baš i ne koriste. Zašto? Čak i ako izbegnete one crne, kupite neke svetlije boje, one će se uvek, ali uvek primećivati na kosi, čime se ne ispunjava osnovna funkcija ovog pomagala. Argument u korist opuštenih, čupavih frizura.

Zelene nijanse

Zelene. Ne u ovom novom modernom smislu, plavih, rozikastih i zelenih tonova, već u močvara smislu. Izbegavanje odlaska na bazen uvek dođe kao prihvatljivija varijanta, nego nošenje kape za kupanje na gradskom bazenu, jer je to ono što bi bilo čudno.

horoskop-nedeljni-astro

Jednom plavuša – uvek plavuša

Ako ste prirodna plavuša i nekada ste poželeli malo promene, vrlo je verovatno da vam se promena nije svidela. Delujete isprano i bledo, u koju god nijansu da se prefarbate. Slično je i sa farbanim plavušama – posle gomile blanša i farbe na kosi nijedna nijansa koja teži nekoj promeni jednostavno ne izgleda kako treba. Posle svega, sledi mučan postupak vraćanja u željenu nijansu plave.

Metla vs žvaka

Dok ste nova plavuša, sve je super, izgledate kul i kosa vam je zdrava. Posle nekog vremena, pa i ne baš. Ali nazad se nema, pa se pomirite sa slabom kosoma koja se mokra razvlači kao žvaka, kao i suvom, tzv. metla kosom i opadanjem i iskrzanom kosom i … spisak seže u nedogled.

Maljavost ili odsustvo iste?

Iz nepoznatog razloga, neki muškarci očekuju da plavušama dlake rastu samo na glavi. A i neupućene žene misle da su prirodne plavuše jednostavno rođene sa glatkim nogama, nausnicama i ostalim regijama na telu, te su nekim čudnom oslobođene bolnih procesa depilacije. Da, baš je tako.

horoskop-prolece-cvece
wikimedia.org

Oštećenja novčanika

Stalna farbanja, pramenovi, posebne maske, šamponi, tretmani, sprejevi za zaštitu (sunca, toplote, raščešljavanja), kristali, leave-in regeneratori, lakovi, kreme, mleka, ulja, ulja bez ulja – sve vam je to potrebno da biste održavali pristojan izgled kose. Zbog toga i vaš novčanik ima pramenove.

Plava kosa – crna duša

Glupe predrasude i vicevi i dalje postoje, iako u manjoj meri nego pre. Uvek će se naći neki bog humora da kaže nešto poput Vidi, vidi ipak si pametna za plavušu. Ili još gore – peroksid ti spalio mozak, ili plava kosa – crna duša, i nemoj da te zavara tamni izrast i slično mudre rečenice.

Pročitate više o nezi kose

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...
Aleksandra Aleksić

Aleksandra Aleksić

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share