Magazin

6 reči Igora Jurića su kao 6 noževa direktno u srce

tijana i saska

Prvog dana 2020. godine Igor Jurić je na društvenim mrežama objavio fotografiju svojih zagrljenih ćerki. Na fotografiji koju prati izuzetno emotivna poruka devojčice nemaju više od deset godina.

U opisu fotografije stoje reči:

“Radosti su često početak našeg bola…”

“Radosti su često početak našeg bola…”

Gepostet von Igor Jurić am Mittwoch, 1. Januar 2020

Mnogi su u komentarima ispod fotografija pisali reči podrške i divili se Igoru što je uprkos svojoj porodičnoj tragediji uspeo da se izbori za svu drugu decu.

Slučaj otete Monike pokazao da je Jurićev predlog neophodan

Nakon otmice Monike Karimanović, Igor Jurić, koji je osnivač Fondacije “Tijana Jurić”, predložio je premijerki Ani Brnabić i predstavnicima Ministarstva pravde i Ministarstva unutrašnjih poslova da se deca o nedolasku na prvi čas u prvih 15 minuta, osim putem mejla obaveštavaju i SMS porukama, kako je detaljno objasnio za Telegraf.

Tragom njegove ideje mi smo se obratili Ministarstvu prosvete u kojem nam je rečeno da će od drugog polugodišta o tome roditelji biti obaveštavani putem mejla.

Šta je Amber alert

Ovaj sistem radi tako što, kada se prijavi nestanak deteta, reguje policija, a potom se uključuju svi mediji, prekidaju se TV i radijski programi, objavljuje informacija o detetu, to se prenosi i na internetu, slika deteta se pojavljuje na bilbordima, benzinskim pumpama, na mobilne telefone stižu SMS poruke.

Reč je o sistemu upozorenja kada postoji realna procena da je nestalo dete u životnoj opasnosti i predstavlja jedan od intenzivnih i javnih mehanizama potrage, koja u praksi rezultira pronalaženjem nestale ili otete dece.

Dobro pogledajte svoju babu, jer možda vam je u kući malčanski berberin!

14 Shares
Share via
Copy link