Lifestyle

5 unikatnih i jednostavnih ideja za uređenje doma

Uređenje prostora u kojem boravimo stalan je izazov, i često smo u potrazi za idealnim rešenjima koja će osvežiti naš dnevni boravak, ili dati novi šmek starom komadu nameštaja. Uz malo mašte, vremena i truda, možete napraviti sami veoma zanimljive dekoracije za svoj dom. Nisu vam potrebne ni velike veštine ni ulaganja, a ne morate ni da unajmljujete dizajnera. Predstavljamo vam 5 originalnih načina kako da vaš dom zablista, a gosti ostanu zaprepašćeni.

Drvene gajbice

Napravite unikatne delove nameštaja od starih drvenih gajbica. Sve što vam je potrebno jeste malo mašte i volje. Možete ih nabaviti u piljarnici, ili pitati u radnjama ili na pijaci da vam ih ostave. Zatim malo farbe, laka, i od gajbica nastaju stočići i police.

gajba-stocic-dekoracija
Foto: Kuća stil

Vaze

Evo odlične ideje kako da upotrebite stare sijalice. Nebitno kog su oblika i veličine, svaka od njih može postati vaza za cveće.

vaze-sijalice-dekoracija
Foto: Kuća stil

Sat

Napravite sami sat kakav se ne može kupiti ni u jednoj prodavnici. Naš predlog je sat uspomena, a ovo može biti i idealan poklon za voljenu osobu.

sat-uspomena-dekoracija
Foto: Kuća stil

Reciklirajte stari kofer

Obojite ih u belo akrilnom bojom, i dobićete vintage dekoraciju u svom domu. Pored toga, ovo može biti i praktično, jer u kofere možete stavljati razne sitnice.

Pogledajte još: Kišobrani kao dekoracija

koferi-dekoracija-vintage-stil
Foto: Kuća stil

Dekoracija u obliku drveta

Osvežite svoj stan zanimljivim dekoracijama u obliku drveta. To mogu biti nalepnice koje možete kupiti ili jednostavno nacrtajte drvo, ukoliko ste dovoljno vešti.  Dodatno ga ukrasite ličnim fotografijama, i napravite porodično stablo. Unesite prirodu u svoj dom.

drvo-zivota-dekoracija
Foto: Kuća stil

 

 

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link