Beograd Citati Lifestyle

20 najboljih izvala Caneta iz Partibrejkersa

cane-partibrejkers

Energični nastupi, dobre svirke i zanimljivi uvodi. Cane iz Partibrejkersa poznat po svojoj moći da u par reči sažme sve što treba, nenamerno zabavi publiku i kasnije bude citiran i previše puta.

Pročitajte 20 najjačih izvala frontmena grupe Partibrejkers.

Jedan od prvih nastupa nekog beogradskog benda u Hrvatskoj posle raspada Jugoslavije. Na pitanje da li zaista sviraju u Zagrebu, Cane je odgovorio: “Sviramo u Zagrebu, a gde spavamo – u Jasenovcu?”

Na koncertu u Baru, videvši da u prvom redu skaču uglavnom likovi koji su već dobro zagazili u četvrtu deceniju života, Cane im dobacuje: “Momci, vreme je da se oženite”.

Posle višegodišnje pauze i crnogorska publika je na Lake festivalu dočekala “Brejkerse”, i to igranjem i šutkom odmah ispod bine. Cane joj je zahvalio sa: “Crnogorci, kažu za vas da ste lenji… Ko bi rekao”.

Dolazi Canetu Zdravko Čolić i kaže mu “E, Cane, meni se dopada to što vi radite, mogli bismo mi zajedno da napravimo neki koncert, nešto možda snimimo…” na šta mu Cane odgovara “Hej, Čovek. Na čemu si?”

Toronto, novembar 2003, The Opera house – Prva šutka, završava pesmu i obraća se publici: “Alo bre emigranti, smirite se, sve će biti u redu.” Tokom sledeće pesme, publika se još više komeša a Cane biva i okupan pivom, završava pesmu, briše se peškirom i besedi: “Pizda vam bre materina emigrantska, jel smo zato prešli ovoliki put. Pivom da nas polivate, kreteni”.

Na EXIT-u publika se smorila, Cane između svake pesme pokušava da ih otkravi i na kraju se predao rečima: „Pa šta vam je, da se niste ojeli?“

Kad se neka debela cura u Nišu popela na binu Cane je posmatra, ona zastane i ovaj odvali “siđi sa bine debela, što stojiš, čekaš dizalicu?”

Cane bio gost u nekoj emisiji i pošto su svirali u nekoliko gradova u Americi koji mesec ranije, pitaju ga: “Kako ti se dopada Amerika?” Cane: “Njujork okeeej, Čikago okeeej, El Ej. mis’im ne’am pojma, kao neka montažna seljana”.

Džoni Dep, kojeg je Emir Kusturica doveo u Beograd, svira jednu pesmu sa Brejkersima u SKC-u 1992. Cane najavljuje pesmu i gosta iz Amerike i pri tom mu govori: “Sviraj Džoni, tvoja devojka će noćas biti moja”.

Koncert u Apatinu 2008, Brejkersi izvode nekoliko hitova, haos u publici. Zatim počinju da sviraju nove, do tada nepoznate pesme i gotovo niko ne reaguje, a Cane kaže: “Bili ste divlje zveri, sad ste cica mace”.

Nastup na Summer festu, ludilo u publici tokom izvođenja pesme “Kreni prema meni”, a Cane nakon toga govori: “Da sam znao da znate samo ovu svirali bismo je tri-četiri puta do sada”.

“Glavu nosiš na ramenima, ili je stavljaš pred noge kretenima”.

Beogradski SKC, nekoliko ljudi iz publike pokušava da se popne na binu, a Cane viče: “Obezbeđenje, vratite ovce u stado!”

A na koncertu u Zaječaru nakon niza provokativnih izjava deo publike zasuo je “Brejkerse” kamenicama, a Cane ispaljuje: “Šta je, Vlasi, kameno doba?”

Na drugom koncertu ka bini leti povrće, na šta frontmen “Brejkersa” pita: “Šta je, seljani, rodilo, a?”

I tokom jednog nastupa u Sloveniji Cane nije “zaboravio” svoje tradicionalno “zagrevanje” publike pa joj se obratio sa: “Šta je, bre, Hrvati?”

Tokom koncerta, devojka se penje na binu – Cane: “Šta se ložiš debela, siđi s’ bine, nije ti ovo Van Gog”.

Koncert Brejkersa u Hrvatskoj, između pesama neko od prisutnih počinje da psuje Caneta, a on odgovara “Ooo, pa imamo i Srbe u publici”.

Na koncertu u nekom selu: “Gde ste ratari, jeste l’ poneli motike?”

Na Kalemegdanu daje intervju za RTS. Usred priče ućuti, pogledom počinje da prati dešavanje iza kamermanovih leđa: “Veverica. juri je pas. Pobegla na drvo. Pravda je opet pobedila”.

Pročitajte više zanimljivih citata

Avatar

Aleksandra Aleksić

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • u Smederevu pre 15 godina u domu kulture rekao je “Vidimo se opet ako vas ne uništi čeličana !!!:” Cane Car !!!

  • U Zagrebu na koncertu nakon izlaska na binu Can krece: “Jeste spreeemniiii….”, publika pocinje da urla…Cane ce ponovo “Jeste spreeemniii…”, publika sada jos jace….Cane izgovara “E pa spremte se spremte” 🙂 Kralj. 🙂

1.9K Shares
1.9K Shares
Share via
Copy link