Energični nastupi, dobre svirke i zanimljivi uvodi. Cane iz Partibrejkersa poznat po svojoj moći da u par reči sažme sve što treba, nenamerno zabavi publiku i kasnije bude citiran i previše puta. Pročitajte 20 najjačih izvala frontmena grupe Partibrejkers.

1Jedan od prvih nastupa nekog beogradskog benda u Hrvatskoj posle raspada Jugoslavije. Na pitanje da li zaista sviraju u Zagrebu, Cane je odgovorio: “Sviramo u Zagrebu, a gde spavamo – u Jasenovcu?”

2Na koncertu u Baru, videvši da u prvom redu skaču uglavnom likovi koji su već dobro zagazili u četvrtu deceniju života, Cane im dobacuje: “Momci, vreme je da se oženite”.

wikipedia.org

3Posle višegodišnje pauze i crnogorska publika je na Lake festivalu dočekala “Brejkerse”, i to igranjem i šutkom odmah ispod bine. Cane joj je zahvalio sa: “Crnogorci, kažu za vas da ste lenji… Ko bi rekao”.

4Dolazi Canetu Zdravko Čolić i kaže mu “E, Cane, meni se dopada to što vi radite, mogli bismo mi zajedno da napravimo neki koncert, nešto možda snimimo…” na šta mu Cane odgovara “Hej, Čovek. Na čemu si?”

5Toronto, novembar 2003, The Opera house – Prva šutka, završava pesmu i obraća se publici: “Alo bre emigranti, smirite se, sve će biti u redu.” Tokom sledeće pesme, publika se još više komeša a Cane biva i okupan pivom, završava pesmu, briše se peškirom i besedi: “Pizda vam bre materina emigrantska, jel smo zato prešli ovoliki put. Pivom da nas polivate, kreteni”.

6Na EXIT-u publika se smorila, Cane između svake pesme pokušava da ih otkravi i na kraju se predao rečima: „Pa šta vam je, da se niste ojeli?“

7Kad se neka debela cura u Nišu popela na binu Cane je posmatra, ona zastane i ovaj odvali “siđi sa bine debela, što stojiš, čekaš dizalicu?”

8Cane bio gost u nekoj emisiji i pošto su svirali u nekoliko gradova u Americi koji mesec ranije, pitaju ga: “Kako ti se dopada Amerika?” Cane: “Njujork okeeej, Čikago okeeej, El Ej. mis’im ne’am pojma, kao neka montažna seljana”.

adriadaily.com

9Džoni Dep, kojeg je Emir Kusturica doveo u Beograd, svira jednu pesmu sa Brejkersima u SKC-u 1992. Cane najavljuje pesmu i gosta iz Amerike i pri tom mu govori: “Sviraj Džoni, tvoja devojka će noćas biti moja”.

10Koncert u Apatinu 2008, Brejkersi izvode nekoliko hitova, haos u publici. Zatim počinju da sviraju nove, do tada nepoznate pesme i gotovo niko ne reaguje, a Cane kaže: “Bili ste divlje zveri, sad ste cica mace”.

2 Komentari

  1. u Smederevu pre 15 godina u domu kulture rekao je “Vidimo se opet ako vas ne uništi čeličana !!!:” Cane Car !!!

  2. U Zagrebu na koncertu nakon izlaska na binu Can krece: “Jeste spreeemniiii….”, publika pocinje da urla…Cane ce ponovo “Jeste spreeemniii…”, publika sada jos jace….Cane izgovara “E pa spremte se spremte” 🙂 Kralj. 🙂

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here