Magazin

„Uzmem 20 € za 10 minuta popravke zuba“: Stomatološkinja pokrenula žestoku raspravu na mrežama

zubarka-zarada

Na društvenim mrežama jedna Beograđanka pokrenula je vrlo zanimljivu temu o zubarima i o tome da li oni preskupo naplaćuju svoje usluge. Razlog tome su prozivke da, kako kaže, za desec minuta uzmu nečiju dnevnicu.

Evo šta je naglasila u video snimku na Tik Toku:

– Školuješ se šest godina, ubiješ se koliko je teško, onda godinu dana stažiraš upišeš specijalizaciju, učiš 10 možda 11 godina, plus praksa i plus godine koje nisu plaćene i onda dođe neko i kaže vam kako je preskupo. Gospođo, uzmite i vi, šta da vam kažem, danas je tetrapak mleka 200 dinara, jedna kafa 250 do 300 dinara – kaže lepa zubarka.

@zikziks

Replying to @ratkosvezna #fyp #foryoupage #srbija #stomatolog #zubi #foryousrbija

♬ original sound – dentist_Z 🦷

Ove njene rečenice izazvale su veliki broj reakcija na Tiktoku. Mnogi su je podržali, ali bilo je i onih koji je nisu štedeli.

– Školuješ se toliko godina da bi bušio pokvaren zub, šta da ti kažem, a proteza je 800 evra sa montažom posao traje svega 15 minuta, pa ti vidi…

Neki su konstatovali da keramičari i vodoinstalateri zarađuju mnogo više, a nisu učili 11 godina, kao ni frizeri sa samo tri godine zanata.

– Bukvalno svemu znaju cenu, a ničemu vrednost. Ljudi nisu normalni, usluge stomatologa treba da budu mnogo skuplje – konstatovala je jedna korisnica.

– Bravo, ta gospođa koja kaže za 10 minuta 20 evra, treba da zna da nije 10 minuta, već 20 godina i 10 minuta.

Druga smatra da je greška što naplaćuje 20 evra lečenje zuba, pošto ona uradi nokte i da isto toliko, a onda za tri nedelje opet.

Sa njom su se saglasili mnogi uz konstataciju da u cenu treba dodati i odgovornost koju nosi. Što, ipak, „nije hoće li mi lepo stajati roze boja na noktima“.

– A ne smeta gospođi da radi frizure za 20 evra koje traju najviše nedelju dana – napisala je sledeća.

Mnogi nisu stali na stranu lepe zubarke pošto smatraju da su njeno školovanje platili oni kojima ona sada uzima 20 evra.

– Uzmi kredit plati školu pa naplaćuj i 200 evra!

Jedan pratilac je izneo svoje iskustvo da gotovo 80 odsto stomatologa koje poznaje gledaju samo pare, a pacijente ko šiša.

– I mi ostali se školujemo, pa nismo tako bahati – oplelo je on.

Sličnog mišljenja je i kolega lekar:

– Ima i nas lekara koji se školujemo šest godina plus praksa i imamo dnevnicu 20 evra. Pa po čemu si ti posebna da uzmeš taj novac za 10 minuta.

Zubarka iz Novog Sada poklonila sve maske i rukavice bolnici: U ormaru ne vrede ništa

Izvor: Kurir

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link