Magazin Poznati

Aleksandra Prijović posle ex-yu turneje postaje najveća estradna milionerka, od cifre koju će zaraditi zavrteće vam se u glavi

aleksandra prijović
Foto: Printscreen

Aleksandra Prijović je prošlog meseca započela svoju prvu regionalnu turneju pod nazivom „Od istoka do zapada“, održala je tri koncerta u Beogradu, a sada slede koncerti u Zagrebu, Sarajevu, NIšu i Tuzli.

Njoj je pošlo za rukom ono što nijednoj estradnoj zvezdi nikada nije, a to je da napuni pet arena u Zagrebu zaredom.

Novinari portala Nova.rs došli su do računice koliko će Aleksandra Prijović zaraditi od svoje prve turneje.

Nakon održana tri koncerta u beogradkoj Štark Areni, narod je Priju nazvao milionerkom, i to opravdano. Naime, ona je od tri koncerta u Beogradu, prema proračunima, nakon što otplati sve troškove i porez, zaradila 946.206 evra.

Prema dostupnim informacijama na zvaničnom sajtu, kapacitet Štark arene je 19.866 mesta, prenosi Telegraf.

Kad se sabere broj mesta u parteru, tribinama, ložama i pomnoži se sa cenama karata za ta mesta, dolazi se do cifre od 415.261 evra po koncertu. Dakle, ukupna zarada će biti oko 1.245.784 evra za sve tri noći.

Nakon toga mora da otplati porez državi, što je 41.426 evra po koncertu, ali i plaćanje zakupa „Štark Arene“.

Pored toga, ona je morala da otplati i muzičare, plesače, rasvetu, scenografiju, obezbeđenje, porez i druge troškove, te će joj na kraju ostati nešto manje od milion evra.

U Sarajevu, Prija je rasprodala tri koncerta koja će održati u areni Zetra.

U ovoj areni postoji šest zona, karte se kreće od 75 evra po osobi do 12,5 evra po osobi.

Ako se izračuna prosek, karta po osobi iznosi 31 evro, a Arena prima nešto više od 15 hiljada ljudi.

To bi značilo da će Aleksandra od jednog koncerta zaraditi 465 hiljad evra, a od tri koncerta oko 1.395.000 evra.

Aleksandru Prijović će u Zagrebu slušati 90.000 ljudi, ukoliko uspe da proda i petu Arenu.

Kapacitet Arene Zagreb sa parterom iznosi 22.000 mesta, a s obzirom na 150 barskih stolova koji se prodaju, brojka je manja, pa će Aleksandra, kako se pretpostavlja, svake noći pevati za oko 17.500 ljudi.

Najjeftinija karta je u parteru i košta 25 evra, a 130 evra košta najskuplje mesto u VIP loži.

Da bi se obezbedio jedan barski sto bilo je potrebno da se kupi najmanje šest ulaznica, a ako jedna košta 45 evra, onda se dolazi do toga da je svaki barski sto „težak“ minimum 270 evra.

Ako se ne računaju najskuplja mesta u VIP ložama, onda je prosečna cena karte za koncert 31,8 evra, što znači da će Prijovićeva po koncertu zaraditi minimum 555.000 evra, kako piše Telegraf.

Dakle, ukoliko bude uspela da napuni 5 Arena, Aleksandra Prijović zaradiće više od 2.780.000 evra. Ipak, i od ove cifre treba oduzeti zakup prostora, kao i druge troškove, poput kostima, benda, scenografije…

U Nišu će održati koncert 10., 11. i 12. decembra, a kapacitet hale Čair je 6500 ljudi.

U hali postoji šest zona, a ako se izračuna da je prosek cene karte po osobi 18 evra, ona će od tri koncerta u Nišu zaraditi preko 350 hiljada evra.

Krajem decembra, Prija će održati koncert u Dvorani Mejdan u Tuzli, a cena karata u prodaji po zonama je sledeća.

VIP ekskluziv zona koja podrazumeva prvih pet redova od bine i u širini bine sa direktnim pogledom na scenu. U ovoj zoni broj osoba za barskim stolom je od četiri do šest, a cena po osobi je 50 evra.

VIP zona podrazumeva zonu iza VIP ekskluziv zone sa visokim barskim stolovima sa četiri do šest osoba za stolom, a cena po osobi je 25 evra.

Treća zona su tribine gde staje najviše mesta, a prema pisanju zvaničnog sajta Dvorane u kom će koncert biti održan, promo cena za prvih 300 ulaznica je deset evra.

Četvrta zona se zove Parter i podrazumeva zonu iza VIP zone na parteru, a cena ulaznice za prvih 300 kupaca je sedam i po evra.

Poslednja zona je VIP Gold zona unutar same bine, koja će po prvi put biti omogućena u ovoj dvorani.U ovoj zoni prisutni će imati mogućnost da iz najbliže zone dožive ovaj spektakl na najbolji mogući način, a cena karte po osobi je 75 evra sa obaveznom kupovinom najmanje ćetiri karte.

Ako se izračuna prosek, jedna karta košta više od 18 evra, što bi značilo da će Aleksandra Prijović zaraditi nešto više od 198 hiljada evra od koncerta u Dvorani Mejdan u Tuzli.

Od te cifre treba oduzeti sam zakup dvorane, kao i ostale troškove među kojima su oprema, bend, kostimi, igrači i ostalo.

Od koncerata u Beogradu ona je zaradila oko 946.206 evra, od koncerata u Sarajevu će zaraditi oko 1.395.000 evra, dok će od koncerata u Zagrebu zaraditi oko 2.780.000 evra.

Prija će od koncerata u hali Čair u Nišu zaraditi oko 350.000 evra, a od koncerta u Tuzli ona će dobiti oko 198.000 evra.

Pored svih prihoda, Aleksandra Prijović će, kako smo već naveli, imati velike rashode. Naime, ona mora da isprati zakup prostora, svoj bend, rasvetu, scenografiju, kostime, plesače, osoblje, obezbeđenje i mnoge druge troškove.

Ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo koliko će ona zaraditi nakon što se turneja završi, ali cifra do koje smo mi došli iznosi oko 5.669.000 evra.

“Aleksandra Prijović i njena 4 koncerta u zagrebačkoj Areni trenutno su najveći problem Hrvata”

Čitajte Luftiku na Google vestima

203 Shares
203 Shares
Share via
Copy link