Magazin

Maraja Keri zaradi svake godine neverovatnu sumu novca od najpopularnije božićne pesme

Maraja Keri
Foto: Screenshot/YouTube

Gotovo je nemoguće da prođe sezona božićnih i novogodišnjih praznika a da ne čujete čuvenu pesmu Maraje Keri “All I Want for Christmas Is You”. Ovaj megahit postao je sinonim za praznike, pa ga gotovo ne možete izbeći bilo gde da se zaputite. Verovatno joj se svaki put obraduje i pevačica, koja od autorskih prava ubira ogromne količine novca.

Za Maraju, pesma je dar koji ne prestaje da pruža. Billboard procenjuje da je pevačica prošle godine od pesme zaradila 1,86 miliona dolara, dok prema studiji The Economista iz 2016, Keri svake godine zarađuje prosečno 2,5 miliona dolara od hita.

Pesma objavljena 1994. godine mogla bi da premaši 100 miliona dolara ukupne zarade u 2023. godini, tvrdi izveštaj Associated Pressa.

„All I Want for Christmas Is You“ dosegla je milijardu strimova na Spotifyju u decembru 2021. goine i bila je broj 1 na Billboardovoj listi Hot 100 poslednje četiri godine zaredom, piše Index.

Keri je tokom godina zaradila milione dolara zahvaljujući svojoj uspešnoj muzičkoj karijeri, turnejama i sponzorima, a pevačica ima procenjenu neto vrednost od 350 miliona dolara, prema Celebrity Net Worth.

„All I Want For Christmas Is You“ postavila je tri Guinnessova svetska rekorda 2019. godine, među kojima je i naslov najstrimovanije pesme na Spotifyju u 24 sata.

U jednom danu u decembru 2018. godine, strimovana je više od 10.8 miliona puta, a ponovno je oborila rekord 2022. godine, ovog puta sa 21.3 miliona strimovanih slušanja.

Izvor: Index

Par iz dna duše mrzi pesmu „Last Christmas“, prikupljaju novac da je zauvek unište

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link