Magazin

Gradonačelnik Zrenjanina u starački dom doneo Vučićeve slatkiše i atmosferu doveo do usijanja

penzioneri iz zrenjanina
Foto: FB

Gerontološki centar iz Zrenjanina pohvalio se na Fejsbuku posetom gradonačelnika Sima Salapure koji im je doneo poklone od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Darove je u ime penzionera primila direktorka ustanove Tanja Živanov, a na slikama se mogu videti slatkiši u kartonskoj kutiji namenjeni penzionerima koji tu potom podeljeni korisnicima kroz organizovanu tombolu.

Na stranu što su slatkiši puni šećera koji su verovatno iz zdravstvenih razloga zabranjeni većini korisnika ove ustanove, malo je onih koji nisu osudili ovakav vid jeftine političke kampanje.

Zna predsednik vrlo dobro gde se nalazi njegova baza za budućnost Srbije, ali pre svega kako da osigura opstanak nakon aprilskih izbora. Ovakav gest mnogi su osudili na društvenim mrežama, a najčešće se može pročitati ocena koliko je tužna jedna ovakva slika Srbije.

Jasno je da penzionerima u ovakvim ustanovama znači i najmanja pažnja, ali je upitan dobar ukus gradonačelnika i njegovog šefa da na ovaj način kupuju ljubav svojih glasača.

U Srbiji starost često znači i gubitak dostojanstva, normalnih materijalnih uslova, ali i ova kategorija stanovništva je najčešće plen političkih hijena koje nasrću u lovu za sopstvenu korist. Nisu zaslužili ovu vrstu poniženja stari u Srbiji, ali nisu ni mladi koji takođe ćute i dozvoljavaju društvo koristoljublja, ulizica i partijskih besčasnika.

Sledeći put kada Vučić odluči da bude ovako „široke ruke“, neka slatkiši posluže za muzičko, karaoke takmičenje. Pobednik se, naravno, unapred zna, a pobednička pesma je ona čuvena sa stihovima – pomalo je tužno, samo JA kad ostariš…

Penzionerima iz Paraćina besplatan prevoz na koncert grupe Iron Maiden

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Sramota je šta nam rade i prvorođeni i ovaj gradonačelnik. Strašno su se pretrgli sa jednom kutijom fabričkog keksa. Ajd da je kolače napravila srpska majka prvorođenoga, pa još nekako. Ovako bake i deke moraju da podignu keksiće, pa da se slikujedu i pokažu kakve su „bone“ dobili. Ništa čudno u prodatom Zrenjaninu koga vodi čovek iz susedne opštine. Iz Žitišta su stigli i zamenici i stručni saradnici, pa čak i načelnica okruga. Kao stručna savetnica je stigla i gimnazijalka iz Beograda. A Zrenjanin već 18 godina nema vode za piće.
    Jasno je i zašto novu Fabriku koja je započela isporuku zdrave vode nije kupio žedni grad ili JKP Vodovod i analizacija pa da sve ostane u našim rukama. Kao, nemaju para, a još više novca, 450 miliona su poklonili Ling longu za izgradnju vodovoda i skoro toliko Milenijum timu da bi „razminirao“ 100 jutara poklonjenog poljoprivrednog zemljišta. Teško im je dati za svoj narod koji je žedan 18 godina!? Misle da će se iskupiti keksićima koji bi se brzo i od srca poklonili ispred bilo koje prodavnice, bez reklamiranja.

214 Shares
214 Shares
Share via
Copy link