Magazin

Kesić Novosađanima: Oprali smo vam Vulina, Maju i Čanka, vi ih obesite da se suše

Zoran Kesić je veliki šoumen  i uvek nađe način da kroz šalu saopšti velike nonsense u društvu danas. U svojoj talk-show emisiji “24 minuta sa Zoranom Kesićem” iz nedelje u nedelju otkriva budalaštine srpskih političara, bilo da su na vlasti ili u opoziciji.

Ipak, omiljeni lik u Kesićevoj satiri je ministar vojni Aleksandar Vulin u kojem, po sopstvenom priznanju, čuče barem dve ličnosti. A Kesić ih je identifikovao barem pet!

– Vulin je od čegevariste i marksiste u starkama postao ortodoksni pravoslavac u najskupljem odelu. Tada je bio mali u starkama kojem Mira baci kosku, a on otrči i donese je. Poznat je po tom što je za nedelju dana 24 puta uspeo da stigne u Kanadu kod ženine tetke da pozajmi pare za stan. Ovih dana otkrio sam i novog, petog Vulina. On je – pisac. Znam da nećete verovati, ali jeste. U Rusiji je promovisao svoj roman “Lepota”. Već po nazivu vidimo da nije autobiografski – objašnjava Zoran Kesić.

Ali ne treba puno zameriti Vulinu, on je samo čovek koji se prilagođava vremenu i tako menja uloge. Pardon, ličnosti. Tu se ugledao na svog trenutnog šefa, Aleksandra Vučića, koji je imao sličan put transformacije.

– Vučić je od prvog sledbenika debelog čoveka koji je širio najveća zla na Balkanu, postao najveći proevropljanin. Bio je ministar informisanja u vreme najvećeg medijskog mraka u Srbiji, pokazao je da ume i voli da koristi nasilje, ali ne bi mu bio problem da prošeta na čelu gej parade. Sva svoja prethodna zla je nazvao “bubicama”. Pokazalo se da njima nije problem da sutra postanu Marsovci ako će im to doneti uspeh u politici – kaže Kesić.

“Vaše pare su moje pare” – Zoran Kesić

U Novom Sadu je imao četiri standup nastupa “Zoran Kesić, priče i pesme” i svaki put je velika sala Pozorišta mladih bila puna, a izaslanici lokalnih političara su, po službenoj dužnosti, morali da gledaju i da hvataju beleške. Između ostalog, Novosađanima je poručio:

– Mi smo navikli da nam u Beograd iz Novog Sada stižu lepe stvari. Ali ovaj put ste debelo podbacili. Poslali ste nam Vulina, Maju Gojković i Nenada Čanka, koji se samo prežderava po beogradskim restoranima, sramota jedna. Znate šta, mi smo ih tamo oprali i sada vam ih vraćamo, ali vi ih obesite. Da se osuše, naravno, nemojte da stavljate u drugi kontekst. Neka se lepo osuše.

Kako se u srpskom društvu zove osoba koja vam dođe povremeno da očisti stan?

– Žena!

Zoran Kesić za srpske vlasti ima i zanimljiv predlog koji će im olakšati da ostvare svoje političke ciljeve.

– Pre nego što dođu na vlast, svi obećavaju borbu protiv korupcije, a ona je svaki put sve veća. Nemoguće je na takav način izboriti se. Moj predlog je da sa korupciom postupamo kao razvijene zemlje sa marihuanom – legalizujmo je. Legalizujmo korupciju kao marihuanu. Prvo u medicinske svrhe. Doktorima. I da se zna cenovnik, koliko košta rođenje ćerke a koliko sina. Pa onda da legalizujemo u parlamentrane svrhe, za kupovinu poslanika. I na kraju za posthumne svrhe, po ugledu na Tomu grobara.

Kako je Beli pogazio sve principe i prešao u filijalu SNS

Aleksandar Ivanišević

Reporter lutalica iz XX veka. Konfliktna ličnost.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
401 Shares
401 Shares
Share via
Copy link