Magazin Srbija

Gde su danas Đinđićeva deca: Jovana izrasla u lepoticu, Luka krenuo očevim stopama (FOTO)

djindjic deca
Foto: printscreen, Instagram/zoran_djindjic

Od ubistva Zorana Đinđića prošlo je punih dvadeset godina, a u trenutku smrti pokojni premijer je iza sebe ostavio dvoje dece.

Kada im je otac ubijen Jovana je imala 13, dok je Luka imao svega 9 godina. Međutim, ni ova velika porodična tragedija nije ih omela u tome da izrastu u dostojanstvene i profesionalno ostvarene ljude.

Jovana Đinđić danas ima 33 godine i izgleda da je po karaketru sličnija ocu, iako svi iz njenog okruženja komentarišu da je preslikana majka Ružica po izgledu, otmenosti i odmerenosti.

Od oca je nasledila govorničke veštine i političke afinitete. Diplomirala je u roku 2013. godine Komunikologiju na Univerzitetu Singidunim, a zatim je master studije iz oblasti socijalne kognicije završila u Londonu.

jovana djindjic
Foto: Vlada Srbije

Od 2016. stažirala je u Timu za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, a od juna 2017. godine Jovana je koordinator za rodnu ravnopravnost i ljudska prava.

Angažovana je u timu nadležnom za razvijanje i sprovođenje politike socijalnog uključivanja, kao i za pružanje podrške resornim ministarstvima u tom domenu, uz redovne konsultacije s organizacijama civilnog društva.

Od ranog detinjstva njihov život je obeležen političkom karijerom njihovog oca. Trogodišnji Luka bio je jedan od junaka čuvenih studentskih demonstracija u zimu 1996/1997. godine. Njegova slika na očevim ramenima na čelu demonstranata ispred kojih je bio postavljen transparent “Beograd je svet” – obišla je planetu.

luka djindjic
Foto: Kurir / Zorana Jevtić

Đinđićev muški naslednik završio je Fakultet političkih nauka u Beogradu, a njegove kolege i profesori su svojevremeno otkrili da je uvek imao osmeh na licu, kao i da je neverovatno ljubazan.

Mnogi predviđaju da će možda krenuti očevim stopama, jer se pričalo da ima političkih afiniteta.

Izvor: Stil

10 poruka Zorana Đinđića koje Srbija nije bila spremna da čuje

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

233 Shares
233 Shares
Share via
Copy link