Koronavirus Svet

ZOO vrtovi u teškoj situaciji, napravljene liste za odstrel

pingvini

Zoološki vrtovi, koji bi po pravilu u vreme praznika bili puni posetioca, sada traže donacije za spas, usled mera zabrane kretanja zbog pandemije koronavirusa.

Upravnik Zoološkog vrta na severu Nemačke priznao da bi pojedine životinje mogle da posluže kao hrana drugim, ukoliko žele da vrt opstane.

“Napravili smo spisak životinja koje ćemo prvo morati da ubijemo”, rekla je za “Di Velt” (Die Welt) Verena Kaspari iz zoološkog vrta u Nojminsteru.

Na primer, fokama i pingvinima su dnevno potrebne velike količine sveže ribe.

“Ako dođe do toga, moramo da eutanaziramo životinje, umesto da ih pustim da gladuju”, rekla je Kaspari, priznajući da ni to neće pomoći ZOO vrtu da opstane.

Njen zoološki vrt pripada udruženju koje nije pokriveno državnim fondom za hitne slučajeve za mala preduzeća.

Procenjuje se da će gubitak prihoda zoološkog vrta ovog proleća iznositi oko 175.000 evra.

Pored direktnih zahteva za javnim donacijama, nemački ZOO vrtovi udruženo traže pomoć od Vlade u visini od 100 miliona evra, prenosi DPA.

Nemačko Nacionalno udruženje zooloških vrtova tvrdi da oni, za razliku od mnogih drugih preduzeća, ne mogu biti u hibernaciju i umanjiti troškove, jer se o životinjama mora svakodnevno brinuti, moraju se hraniti, a nekim vrstama je potrebno održavati i temperaturu u okruženju.

Inficirane i ŽIVOTINJE- Tigrovi i lavovi u zoološkom vrtu pozitivni na Covid-19

Izvor: Bizlife

20 Shares
Share via
Copy link