Horoskop Horoskopski znakovi

Evo kako znak, podznak i mesec određuju vaše životne izbore i greške

horoskopus
Foto: writingandwellness

Verovatno ste se četo pitalii i kako  se vaš horoskopski znak tokom odrastanja. Možda ste se prepoznali u njegovom opisu, ili se možda uopšte niste osećail kao pripadnik svog horoskopskog znaka. Razlog je taj što je vaš horoskopski znak (koji se zapravo naziva sunčevim znakom) samo mali deo vašeg horoskopa, dok svaka osoba ima čitavu mapu planeta koje su uticale na nas kada smo se rodili. Detaljnom istragom o vašem celokupnom horoskopu možete dobiti tačniju sliku vaše ličnosti!

Prvi korak ka upoznavanju vašeg horoskopa je saznati kojem položaju je vaša “velika trojka” odnosni položaj – znaka, meseca i podznak. Ove tri planete opisuju različite delove vaše ličnosti i zajedno čine vrlo vernu sliku o vašim osobinama.

Evo kratkog opisa ovog fantastičnog tria.

Sunce – znak

Sunce je uvek prva stvar koju obično gledate u astrologiji. Znak da je sunce pri vašem rođenju je ono što obično nazivate svojim horoskopskim znakom, pa ga zato nazivate i sunčanim znakom. Sunčev znak opisuje vaše jezgro, ko ste vi u osnovi, a takođe i vaš ego. Mogli biste reći da je vaš sunčani znak motor koji vas pokreće i opisuje vaše najosnovnije osobine ličnosti.

Mesec

Mesec je drugi veoma važan aspekt koji treba posmatrati u horoskopu, kako bi se stvorila što jasnija predstava o njemu. Mesec ima mnogo veze sa našim emocionalnim životom i opisuje kako reagujemo u različitim kontekstima. Ako se na sunce gleda kao na ekstrovertnije i strasnije, mesec je vaša mekša strana, iskrena i zatvorena u sebe.

To je vaša emocionalna inteligencija i odnosi se na ono što zaista mislite i osećate duboko u sebi. Mesec takođe opisuje vaš prvi odgovor u različitim situacijama, na primer kakav je vaš prvi instinkt kada se pojave pritisci ili drama.

Podznak

Treći deo zagonetke u astrologiji naziva se ascendent ili podznak i nije ni planeta ni nebesko telo, već je to astrološki znak koji je bio na horizontu u trenutku kada ste se rodili. U zavisnosti od toga u kom je znaku vaš ascendent, pokazuje kako ste se odlučili da se prikažete spoljnom svetu i na koji način vas drugi doživljavaju. Mnogi vide ascendent kao najvažniju komponentu horoskopa, jer on takođe određuje gde ćete se truditi da budete u životu.

Podznak može dati naznake o vašem životnom cilju, a veruje se da ćete biti najsrećniji kada naučite da oličavate svoj podznak. Veruje se da je uzlazni znak, znak zbog kojeg je vaša duša ovde došla i pokazuje vam kako možete pozitivno uticati na svoju okolinu.

Kao sledeći korak preporučujemo vam da uradite puni horoskop i pogledate koje horoskopske znakove imate kao sunce, mesec i ascendent. Tada možete početi da guglate njihova značenja, a zatim slobodno potražite njihov opis kako biste dobili preciznoobjašnjenje za vašu kombinaciju. Na primer, ako imate sunce u Blizancima i mesec u Biku, možete jednostavno guglati „Sunce u Blizancima i mesec u Biku značenje”.

Ova 3 horoskopska znaka uvek govore istinu ma koliko teška bila

Marija Jovanović

♉ ♓
Rođena nežna i ratoborna. Obožava Bulgakova, Monea i astrologiju. Diplomirani profesor književnosti.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

151 Shares
151 Shares
Share via
Copy link