Koronavirus Srbija

Lončar: Ako bude potrebe ponovo ćemo uvesti mere, nije sramota nositi masku

zlatibor-loncar-2

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da država „nema izbora“ osim da uvodi vanredne mere ukoliko zdravstvene kriza izazvana virusom korona nastavi da se pogoršava, kao i da će mere će biti uvedene tamo gde se „preporuke ne poštuju“.

On je apelovao na građane da poštuju zdravstvene preporuke o korišćenju znaštitnih maski i pranja ruku, a zamolio ih je da „ne traže odgovornost drugih i da počnu od sebe“.

– Nije sramota nostiti masku… Mi smo dali šansu da svako odlučuje svojom odgovornošću kako će biti. Nemamo izbora ako se neko pridržava nego da uvodimo mere koje će sačuvati život i zdravlje… Nikome se nećemo dodvoravati – rekao je Lončar za Radio-televiziju Srbije.

On je ocenio da su se građani možda „previše opustili“ zbog „izvanredne reakcije (države)“, ali da moraju da se prilagode virusu.

Lončar je naveo i da je u toku noći Specijalna bolnica za plućne bolesti u Surdulici pretvorena u kovid-ambulantu, kako bi se rasteretilo Vranje i Leskovac, kao i da je epidemiološki tim poslat u Novi Pazar i Tutin.

– Do pre dva dana nisam bio zadovoljan situacijom (u ta dva mesta). Situacija je ovog jutra znatno bolja nego prethodnih dana – kazao je Lončar i dodao da zdravstveni kapaciteti nisu popunjeni ni u jednoj opštini u Srbiji.

Posle novog velikog skoka novoobolelih od korone Vučić najavio vraćanje mera

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

126 Shares
126 Shares
Share via
Copy link