Koronavirus Magazin

Otvoren Viber broj za prijavu lekara koji ne savetuju vakcinu

zlatibor-loncar
Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Od juče je u funkciji broj na koji građani putem Viber aplikacije mogu da prijave lekare koji pacijentima ne preporučuju vakcinaciju, bez opravdanog i konkretno navedenog medicinskog razloga. Kako je saopštilo Ministarstvo zdravlja, broj za prijavu je 064/88 11 405. Kako se navodi na sajtu Ministarstva, sve nepravilnosti koje budu dostavljene putem ovog broja biće procesuirane pred sudom časti Lekarske komore Srbije.

Navode da će protiv tih lekara biti podnete prijave za ugrožavanje života i zdravlja građana. Juče je ministar zdravlja Zlatibor Lončar je izjavio da će, kada neki lekar kaže pacijentu da ne treba da se vakciniše, Lekarska komora Srbije pokrenuti proces i prijavu za ugrožavanje zdravlja i života ljudi.

On je rekao da će u tom slučaju lekar ići na Sud časti pri Lekarskoj komori Srbije i da to znači da će onda „verovatno izgubiti licencu“.

– To je odluka struke, a članovi Lekarske komore Srbije su svi lekari u Srbiji. Podržavam tu odluku, to je nešto neminovno – rekao je Lončar novinarima ispred Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj.

Ministarstvo zdravlja još jednom je pozvalo sve građane koji se do sada nisu vakcinisali da to učine što pre, jer je to jedini način na koji se epidemija koronavirusa može staviti pod potpunu kontrolu.

Izvor: FoNet/Ministarstvo zdravlja

Vlast nas svesno pušta niz vodu, zaraziće se svi, ko preživi pričaće

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

201 Shares
201 Shares
Share via
Copy link