Magazin Srbija

Deponija u Novoj Varoši kao deo bogate turističke ponude Zlatara

deponija
Foto: Facebook/ Privatna arhiva

Jutra na Zlataru su prelepa, svež vazduh, nestvarni pejzaži. Pljušte savršene fotografije na društvenim mrežama, čista divna priroda, ljubazni meštani, zdrava hrana. Sve u sklopu turističke ponude Zlatara.

Ovog jutra je osvanula i malo drugačija slika, slika koja verno prikazuje kako se na Zlataru ljudi odnose prema svom gradu i prema komšijama. Na svom Fejsbuku, jedna gospođa iz Nove Varoši, vlasnica divne i negovane bašte u svom dvorištu, na ulici ispred kuće je zatekla deponiju.

Da stvar bude gora, deponija nije vest, ovaj problem postoji već dugo, a uobičajeno je za Varošane da đubre bacaju gde im padne na um, bez ikakve savesti i brige, za prirodu i za komšije.

Ako Varošani nastave da donose otpad, kroz ulicu više neće moći da se prođe, a apsurd je i u tome što se ovo ruglo nalazi tik pored hale sportova i gimnazije.

U komentarima se na odgovornost pozivaju komunalne službe koje, naravno, ne rade svoj posao.

“Kriv je i narod, noću dolaze i bacaju pored kontejnera. Nema naš narod kulture. A i gospodin predsednik bi trebao da izađe da vidi lepotu centra grada, jer ovo je u neposrednoj blizini škole, pored hale sportova. Ovde donose smeće iz škola, iz tri prodavnice, iz pekare, sa Ražišta, iz svih okolnih ulica. Sramota. Postavite gospodo, još negde kontejnere, ne samo ovde. Od smeća ne može da se prođe”, napisala je jedna Varošanka u komentarima.

Crna Gora: Deponija sa pogledom na zaliv, luksuzno, nema šta!

Julija Vojinović

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

1.1K Shares
1.1K Shares
Share via
Copy link