Novi Sad Vesti

Pokrajinski poslanik zbog odbijanja da pređe u SNS po kazni premešten na deponiju

deponija novi sad
Novosadska deponija, foto: printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izričito je tvrdio da niko ko odbije da učestvuje na SNS kontramitingu “Srbija nade” neće snositi nikakve posledice zbog svoje odluke. Ipak, dvadesetak neposlušnih radnika JKP “Čistoća” Novi Sad preko noći je prebačeno da rade na gradsku deponiju.

Među njima je najviše članova POKS, dojučerašnjih Vučićevih koalicionih partnera, koji su pre par meseci zbog “nepodržavanja politike SNS” izbačeni iz gradske vlasti.

Po prethodnoj političkoj i drugarskoj podeli, “Čistoćom” je ranije rukovodio POKS, ali je nakon raskida koalicije ovo javo preduzeće vraćeno u naprednjačke ruke. Članovi POKS koji su zadržali radna mesta su se masovno “pokrštavali” u naprednjake, a deo njih koji je odbio preletanja i odlazak na miting podrške, poslat je na smetlište. Gradska deponija od nedavno je i novo radno mesto njihovog pokrajinskog poslanika Novaka Maksimovića.

– Nisam hteo da pređem u SNS i završio sam na ‘kazneno – popravnom radnim mestu’ na deponiji. Radno mesto mi je u malom kontejneru u katastrofalnim uslovima za rad, gde je neopisiv smrad, vruće i zagušljivo. Dolazim na posao preko smetlišta. U kancelariji su nam pacovi česti gosti, a ispred i po koja zmija. Iskreno, ne radim ništa, sedim na poslu osam sati svaki dan, jer mi konkretna zaduženja ni ne daju – kaže Maksimović, koji je uz izjavu priložio i video zapis prazne kancelarije u kojoj ima samo radni sto bez ijednog papira ili kompjutera, stolicu i pogled na tone i tone smeća.

– Nisam jedini, ima nas još koji smo tu završili zato što nismo hteli da se pokorimo SNS. To je sve što imam da kažem. Ako posle ove izjave dobijem otkaz, znaćete zbog čega je – kaže poslanik, napominjući da je podneo tužbu pritiv firme zbog mobinga, ali da se “ne nada previše, jer su i sudovi pod kontrolom naprednjaka”.

Ista sudbina zadesila je i odbornika POKS u Skupštini grada, Sašu Novakovića koji je takođe prebačen na deponiju, ali je zbog povrede na radu trenutno na bolovanju. U ovoj stranci tvrde da je na deponiji završila većina njihovih članova zaposlenih u Čistoći, bez obzira na stručnu spremu.

– Vladajuća stranka svaku državnu ustanovu smatra svojim partijskim plenom i u skladu sa svojom politikom nasilja i agresije vrši mobing nad svima koji misle drugačije i neće da im se pokore. Najsvežiji primer je komunalno preduzeće u Novom Sadu u kojem direktor otvoreno preti radnicima da ukoliko ne pređu u SNS će raditi na deponiji, a zatim dobiti i otkaz – izjavio je predsednik POKS i potpredsednik Skupštine Srbije, Vojislav Mihailović. On je dodao da su “zlostavljanje prvi osetili oni koji su bili na mitingu protiv vlasti u Novom Sadu u aprilu mesecu”.

Od vlasti zahtevaju da, kako kažu, prestanu sa mobingom.

– Zahtevamo od vlasti da prestane sa mobingom, agresijom i nasiljem nad radnicima koji misle svojom glavom i žele da budu slobodni ljudi – poručio je unuk Draže Mihailovića.

Iz rukovodstva JKP „Čistoća“ demantovali su navode iz POKS-a. Oni su za portal 021 naveli da niko od zaposlenih nije premešten na radna mesta na Gradskoj deponiji, „niti se nad ijednim radnikom vrši mobing“.

“Naprotiv, svedoci smo da naše preduzeće daleko ažurnije obavlja svoju delatnost, da smo otvoreniji i servilniji za naše sugrađane”, navodi se u saopštenju.

Izvor: Nova, 021

U Novom Sadu 120 ucenjenih članova POKS-a prešlo u SNS, gradskim busevima ih prevezli do nove stranke

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link