Magazin

Ibrahimović se osramotio nakon Mihine smrti: „E moj Zlatane, ovo je za crveni karton…“

3292772_profimedia0745020128_ff
Foto: MATTEO RASERO / LAPRESSE / PROFIMEDIA

Oštra i burna reakcija domaćih medija prekinula je ćutnju Zlatana Ibrahimovića nakon smrti Siniše Mihajlovića.

Zlatan se nije oglasio putem društvenih mreža, njegovo ime nije se pominjalo među onima koji su prisustvovali sahrani našeg proslavljenog asa, a zbog svega toga Zlatan se našao na udaru. Opravdanom ili ne, procenite sami, a mi vam jedan članak prenosimo u celosti:

„Jedna fotogafija na Instagramu, jedna reč na Tviteru, jedna poruka porodici, jedan poziv od jednog minuta. Ma, od 20 sekundi.

Čekali smo strpljivo. Nismo želeli da poverujemo da se neće oglasiti. Pa dobro, onda smo prebacili razmišljanje – učinio je to privatno. Verovali smo da je sve uradio daleko od očiju javnosti. A, onda šamar: nije se desilo.

Nije bilo ni objave, ni fotografije, ni poruke, ni poziva. Ničega. Muk. Tišina.

Ni traga ni glasa. Siniša Mihajlović je preminuo u petak. Zlatan Ibrahimović, njegov veliki prijatelj, tačnije, neko za koga smo svi verovali da je njegov veliki prijatelj, nije se oglasio ni dan danas.

Kako je sve počelo

Premotajmo film unazad.

Sve je počelo davne 2004. godine. Tada golobradi klinac iz Malmea dolazi u Juventus i vrlo brzo izlazi na veliku scenu. Zlatana je tamo čekala prepreka u vidu, tada ljutog rivala, Mihajlovića. Jedan je gospodario napadom, drugi odbranom. Veliki rivali u početku, ali već 2006. veliki prijatelji.

Fudbalski put spojio ih je u Interu i od tih dana počinje da se razvija jedno veliko prijateljstvo.

3292774_profimedia0016576760_ff
FOTO: PACO SERINELLI / AFP / PROFIMEDIA

Zlatan o Siniši

– On je više od trenera za mene. Prijatelji smo, pričamo svaki dan, pomažemo jedan drugom, zezamo se. Dobar je čovek, ima veliku porodicu i ona mu je na prvom mestu – pričao je Zlatan o Siniši u razgovoru na srpskom jeziku sa novinarom Nebojšom Petrovićem pre deceniju i po.

I tako godinama. Svako na svoju stranu, ali neke stvari su trajale – poštovanje i prijateljstvo.

Usledile su godine Mihajlovićeve životne bitke…

– Hteo sam mu dati svu moju snagu, ali nisam mogao. On je jači od mene. Rekao sam ću sve učiniti za njega, pa čak i igrati besplatno – bile su reči iz 2021. koje je Ibrahimović izgovorio za RAI na San Remu.

To su bili momenti kada smo svi verovali da se Mihajlović izborio sa opakom bolešću.

Siniša o Zlatanu

Sa druge strane, anegdota uz osmeh.

– Naše prijateljstvo je počelo kada me je Zlatan udario glavom (smeh). Toliko je bio ljut da me je udario i zaradio crveni karton. Kada je došao u Inter hteo sam samo da mu vratim uslugu. Tako mi pokazujemo prijateljstvo – rekao je Mihajlović na istom događaju o Ibrahimoviću.

Malo pre toga, italijanski mediji su na sav glas pisali da o potencijalnom dolasku Zlatana u Bolonju. Misija neuspešna. Iskusni napadač je odabrao Milan.

„Nema prijateljstava u fudbalu“

– Zlatan i Siniša su razgovarali, a mi smo se nadali da će prijateljstvo prevagnuti da na kraju dođe u Bolonju. Ipak, u fudbalu vam prijateljstva ništa ne znače i to je Zlatan najbolje pokazao – rekao je Valter Sabatini, predsednik Bolonje.

Dakle, nema ništa za džabe. Razumljivo, nema se tu šta zameriti. Međutim baš „para uši“ rečenica – nema prijateljstava u fudbalu.

Ima ih. Nije da baš nema. Možda ih ima malo, ali ih ima. Ovog o kome ovde pišemo izgleda da nije bilo u toj manjini…

Drugi žuti. Crveni

Lako je biti prijatelj kada je sve potaman, u situacijama kada je život okrutan, treba pokazati prijateljstvo.

Žuti karton je pokazan u danima kada je dijagnoza glasila – leukemija. Pogled na Ibrahimovićevu autobiografiju gde objašnjava da nije imao snage da zove Sinišu kada je čuo da se razboleo može delimično da odgovori i na sve ovo od sada.

A, nastavak.. Nemati hrabrosti (da uzmemo najblažu moguću varijantu) da se oprostiš od svog Siniše… Crveni.

Kako to biva u tim isključujućim situacijama – sada je kasno za bilo kakve reči.“

Izvor: Kurir sport – Miloš Bjelinić

Nebo se ponovo otvorilo: Dan kada je otišao Siniša Mihajlović

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

58 Shares
Share via
Copy link