Magazin

Zlatan otvorio dušu, bolest sina nije mogao da podnese, pobegao u suzama iz bolnice

zlata-ibrahimovic

Zlatan Ibrahimović je jedan od fudbalera koji su postali globalne ikone. I dok mnogi misle da mu je život samo med i mleko, bilo je situacija u kojima je i Zlatan gubio prisebnost. Jedna od njih bila je prava porodična drama.

U knjizi „Ja sam Zlatan Ibrahimović“, autora Dejvida Lagerkranca, najbolji fudbaler švedske svih vremena pričao je o trenutku kada mu ni sav novac i uticaj nisu bili od pomoći, piše Nova.rs.

Njegov sin Maksi se odmah po rođenju pokazao kao pravi borac i uspeo da preživi veliki problem.

– Sve je bilo novo s Maksijem, i primetili smo da puno povraća. Osim toga, nije dobijao na težini, nego gubio. Nismo znali zašto. Je li to normalno? Povraćao je neprekidno, nismo znali razlog i mora li baš toliko. Nazvao sam porodicu, prijatelje i svi su me tešili da nije ništa strašno, ali nisam verovao. Pokušavao sam da utešim sebe – pojašnjavao je Ibrahimović koji je sa suprugom Helenom morao brzo da reaguje kada je saznao da mu je sin bolestan.

To ga je odmah promenilo.

– Celo telo mi je bilo u grču. Nikada se nisam ovako osećao, ni približno. Dok nisam dobio dete bio sam gospodin nedodirljivi. Mogao sam biti ljut i lud, mogao sam pokazivati sve moguće emocije. I sve se moglo rešiti ako si bio čvrst, istrajan, ali ovo nije bilo ni slično tome. Ovde sam bio nemoćan, jednostavno ništa nisam mogao učiniti. Maksi je iz dana u dan bio sve slabiji, bio je tako mali i sad se zaista primećivalo da je kost i koža. Izgledao je kao da život želi da ga napusti.

Supruga mu je javila da novorođenče mora na hitnu operaciju želuca, a Zlatan se tada spremao za važan susret.

– Ne sećam se puta do bolnice. Sećam se samo bolničkih hodnika i mirisa. Trčao sam i pitao samo gde, gde je, na kraju su me odveli do velike sale gde je Maksi ležao u inkubatoru. Bio je manji nego ikada, kao mala ptica. Imao je cevi kroz telo i nos. Kao da su mi srce istrgli iz grudi.

– Volim vas oboje. Vi ste mi sve. Ali ja ovo ne mogu izdržati. Zovi me za sve što treba – rekao sam Helen i pobegao odatle… – rekao je Zlatan.

Operacija je, srećom, bila uspešna.

– Maksi i sada ima ožiljak. Oseća se zdravo kao i sva deca njegovog uzrasta, a ja se često sećam tog događaja. To mi daje bolji pogled na život, iskreno – istakao je Ibrahimović.

Nedugo zatim je sa suprugom dobio još jednog sina Vinsenta.

Priča o Zlatanu, Sanremu, biciklu i lopti: Čovek koji je pobedio i sebe

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

84 Shares
Share via
Copy link