Film Poznati

Bljesnula u „Munjama“ pa otišla u SAD, Maja Mandžuka bila sa sinom poznate pevačice

munje
Foto: Printscreen

Replike iz filma „Munje“ i dalje žive u svakodnevnom govoru, a skoro sigurno da nema devojke koju nakon njega nije zaintrigiralo kako miriše ta Dolče Gabana. Ponela ga je lepa Kata, čiji je lik tumačila glumica Maja Mandžuka. Nakon tog ostvarenja Maja je dobila naklonost publike, ali je njen život ipak otišao u neočekivanom pravcu, piše Nova.rs.

Maja Mandžuka rođena je u porodici doktora nauka, te je već u detinjstvu često menjala adrese. U detinjstvu se bavila manekenstvom, ali je po završetku osvnovne škole shvatila da to nije njen poziv. Tri godine provela je na Kipru, a onda se vratila u Beograd, gde je završila 14. beogradsku gimnaziju.

– Sa 14 godina dobila sam 101 ružu za Dan zaljubljenih od jednog dečaka iz škole. Ne smem da kažem njegovo ime, jer je on jako poznat danas. Bilo je jako slatko, vratila sam se iz škole i sačekala me je u dnevnoj sobi jedna ogromna korpa sa 100 crvenih i jednom žutom ružom, uz pismo sa porukom „Ova 101 ruža je malo, da ti pokaže koliko mi je do tebe stalo“, ispričala je Maja jednom prilikom.

Svoju prvu ulogu dobila je 2001, kada je imala 15 godina, u filmu „Virtuelna stvarnost“.

Već sledeće godine dobila je ulogu po kojoj je danas mnogi pamte. Film „Munje“ dao joj je priliku da igra sa mnogim legendama domaćeg glumišta, poput Nebojše Glogovca i Nikole Đurička.

Diplomirala je na Univerzitetu za umetnost, tv i filmsku produkciju u Beogradu. Posle „Munja“ je stekla ogromnu popularnost, a onda je donela odluku koja je mnoge iznenadila – odselila se u Ameriku, gde je nastavila da se bavi glumom.

Prvo je živela u Njujorku, a onda se odselila u Los Anđeles.

– Nisam ništa planirala, već se sve poklopilo. Otišla sam u Njujork s namerom da se ubrzo vratim, ali odjednom su jedna za drugim počela da se otvaraju vrata. Postala sam član glumačkog sindikata SAG-Aftra, nakon čega sam dobila pozive na audicije za neke manje uloge te me je put odveo u Los Anđeles. U Njujorku imam brata od strica i još rodbine, ali kada sam nastavila dalje svoj razvojni put u Americi, bila sam potpuno sama. U Los Anđelesu sam poznavala bukvalno jednu osobu, ali ona je mnogo učinila za mene. Porodična prijateljica Mirjana van Blarikom, koja je dugo bila predsednica Zlatnog globusa, jedna je od naših najuspešnijih žena u Americi. Dala mi je neke korisne savete, a ubrzo sam i stekla drage prijatelje, počela da živim sa jednom drugaricom i tako je sve krenulo, rekla je za Story jednom prilikom i nastavila:

– Mislila sam ostaću još malo, a onda je došao prvi produkcijski posao i umesto planova za povratak u Srbiju, koji sam pomerala na svaka tri-četiri meseca, odjednom sam zatekla sebe kako završavam papire da tamo ostanem. Tamo je lako odomaćiti se, svi su u Los Anđeles došli odnekud i to je sjajna stvar.

Maja je nakon nekoliko godina ponovo zaigrala u domaćim ostvarenjima i od tada živi na relaciji Srbija – SAD.

Njen ljubavni život je bio posebno interesantan za medije. Naime, Maja je od 2011. do 2015. godine bila u vezi sa Filipom Živojinovićem, sinom Bobe Živojinovića. Neko vreme su i živeli zajedno, a on se potom oženio pevačicom Aleksandrom Prijović. Spekulisalo se i da su stihovi Prijovićkine pesme „Senke“ upućeni upravo Mandžuki.

– Dok je ljubav trajala, skoro četiri godine, bilo nam je lepo i bili smo apsolutno nerazdvojni. Do razlaza je došlo posle nekoliko dana razgovora i sitnih nesuglasica. Nije bila u pitanju nikakva treća osoba. Tada smo shvatili da su razlike između nas ipak veće nego naše sličnosti. Postepeno smo uviđali da su naši krugovi postajali toliko različiti da nisu mogli da se usaglase. Filipu želim sve najbolje, rekla je u jednom intervjuu za Hello.

Pre veze sa sinom Bobe Živojinovića, Maja je bila 11 godina u vezi sa biznismenom Denisom Damjanovićem.

Tokom karijere je sarađivala sa Kventinom Tarantinom, Val Kilmerom, Dženifer Lopez, a osim u glumi, uspešna je i kao producentkinja. Aktivno se bavi glumom, ali joj je pažnja ipak usmerena na decu njene sestre Mile.

– Ponosna sam tetka Mateje i Marka i to mi je najbolja uloga do sad, rekla je glumica.

Sudeći prema fotografijama koje objavljuje na društvenim mrežama, Maja se nije mnogo promenila.

Izvor: Nova.rs

„Kakva je to žurka bez riba?“ Sergej Trifunović prokomentarisao povučenu tužbu novinarke RTS-a

78 Shares
Share via
Copy link