Srbija Vesti

„Kakva je to žurka bez riba?“ Sergej Trifunović prokomentarisao povučenu tužbu novinarke RTS-a

Sergej Trifunović, nekadašnji predsednik Pokreta slobodnih građana, poručio je danas Oliveri Jovićević da ima strpljenja za sporo pravosuđe, jer je „zlatno doba tek počelo“. On je ovo izjavio komentarišući njeno saopštenje kojim ona obaveštava  javnost da u znak protesta „zbog nepostupanja suda u razumnom roku“ povlači tužbu protiv Trifunovića.

– Znam da je teško, ali imajte strpljenja. Zbog novinarske profesije, zbog istine, zbog Aleksandra Vučića i Vojislava Šešelja. Dobro, ajde i zbog Ivice. Biće bolje, zlatno doba je tek počelo. Ovo me je više povredilo nego kad je Dijana Hrkalović povukla tužbu protiv mene. Ostaje mi samo Zoran Babić. Kakva je to žurka bez riba – u svom stilu prokomentarisao je Sergej Trifunović.

On je podsetio javnost da „policija i Tužilaštvo već pola godine ne mogu da nađu čoveka koji me je udario u glavu objektivom, kao ni sedam navijača koji su prangijali u mojoj ulici“, prenosi Danas.

Olivera Jovićević, voditeljka emisije „Upitnik“, požalila se kolegama novinarima da su joj „Trifunovićeve uvrede donele višemesečnu agoniju u kojoj se njeno ime provlačilo po medijima i društvenim mrežama na najvulgarniji način“, ali i pretnje smrću zbog čega je obavestila policiju.

– Nedavno je republički javni tužilac donela Opšte obavezno uputstvo sa ciljem podizanja bezbednosti novinara u Republici Srbiji. Novinu u ovom uputstvu predstavlja obavezivanje tužilaca na urgentno postupanje kada je reč o predmetima vezanim za ugrožavanje bezbednosti novinara, ali očigledno da moj slučaj nije zavredeo ovakvu kvalifikaciju. Potrebno je valjda da me neko i fizički napadne i naudi mi, za šta je Trifunović, sudeći prema onome što sam doživela, stvorio sve pretpostavke – izjavila je voditeljka emisije „Upitnik“ Olivera Jovićević, a preneo dnevni list Danas.

Pesnicom u glavu na Sergeja Trifunovića u centru Beograda

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link