Magazin Srbija

Ziđin bahato upada na privatne posede: Ima li kraja ovom bezobrazluku?

bor zagađenje
Foto: Printskrin/ Facebook

Neboša Bačilović iz borskog naselja Brezonik već pola godine muku muči sa kineskom kompanijom Ziđin. Kineski investitor koji je već svima dobro poznat po skandaloznom poslovanju u Srbiji ne prestaje sa bahaćenjem. Bačiloviču je na njegovoj zemlji bez dozvole i pitanja, na prostoru gde je nekad tekla rečica i bio put, niklo ruglo koje je uzrpacijom privatne svojine napravila kompanija Ziđin.

Kineska kompanija je na privatnom posedu postavila i cev za koju Bačilovič smatra da je planirano da se iz nje ispušta „ko zna šta“.

Iz Ziđina su našli za shodono da na Nebojšinoj zemlji naprave put, pre više od pola godine i od tada traje borba da se ova nepravda ispravi.

– Uništili su zdrav potok u kome je ranije bilo rakova. Sada ispuštaju industrijske vode koje su zagađene ko zna čime i na koji način i to sve protiče našim parcelama- kaže Nebojšin kum za NovaS i dodaje da iz Ziđina tvde da je je sve vraćeno u prvobitno stanje i da nemaju više šta da rade.

Na parceli je nekada rastao holandski šipurak ali sada se jedva prolazi kroz imanje. Bačilović i njegov kum su planirali da na parceli otvore malu fabriku za preradu drveta što nakon upada kineske kompanije i prekopavanja parcele nije više izvodljivo. Očekuju rekaciju nadležnih kako bi se ispravila nepravda koja im je učinjena.

Kineska kompanija u Srbiji daje 15.000 radniku koji napiše najbolji hvalospev o groznim uslovima za život i rad

Julija Vojinović

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • kinezi su navikli da budu diktatori,tako da narod nema pravo glasa,kod njih isele hiljade ljudi ako im zatreba zemlja,pa niko nesme da zucne ,da braca kinezi

OGLAS

PARTNERI SAJTA


62 Shares
Share via
Copy link