Magazin

Fotografija izgladnelog jelena iz borskog Zoo vrta uznemirila javnost, direktor tvrdi da je takav zbog “sezone parenja”?!

jelen

Fotografije izgladnelog jelena u borskom Zoo vrtu objavljene putem društvenih mreža uznemirile su javnost, a nadležni tvrde da hrane ima dovoljno, nego je za jelene sada vreme parenja.

Podsetimo da su na društvenim mrežama objavljene fotografije izgladnelih životinja, među kojima i slika jelena kome se ocrtavaju rebra, a u mnoštvu komentara dominira pitanje da li se o životinjama u Javnom preduzeću Zoo vrt vodi dovoljno brige, prenosi Nova.

S obzirom da se u javnosti podigla velika prašina, u ovom preduzeću bila je veterinarska inspekcija, ali i policija.

Direktor JP Zoološki vrt Darko Dragijević rekao je za Betu da je sedamnaestogodišnji jelen u dobrom stanju i kondiciji, kao i da nikada nije bio bolestan.

– Jelenima je sada vreme parenja i nakon dužeg perioda dovedena mu je ženka. On stalno juri za njom, riče i jede normalno, ali zbog godina je izgubio na težini, jer u vreme parenja jeleni ne obraćaju pažnju na hranu koje ima dovoljno – rekao je Dragijević.

Njegove reči potvrdio je Beti i borski veterinar Branislav Ivanić.

– Sa jelenom je sve u redu, ali je u pitanju jurnjava za ženkom. Da je bolestan i izgladneo, niti bi mogao da trči, riče niti da jede, a on jede normalno – objašnjava Ivanić.

I ranije su objavljivane fotografije na kojima se vidi izgladneli tigar, ali direktor kaže da Zoo vrt ima dovoljno hrane za sve životnije.

Kineski zoo vrt negira neverovatne optužbe: Medvedi nisu ljudi u kostimima (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

oznake
Share via
Copy link