Magazin

Zgodni pogrebnik varao ožalošćene udovice, iskoristio njihovu tugu i uzeo im 230.000 €

zena-place

Sud u Rostoku u Nemačkoj osudio je 49-godišnjeg Enrika B. na tri godine i deset meseci zatvora jer je oštetio tri žene za oko 230.000 evra.

Presudu su u sali pratili brojni privrednici i privatnici koji kažu da ih je Enriko B. finansijski prevario, pa se očekuje da će uslediti dalji sudski postupci za druge prevare koje je počinio, prenosi časopis Feniks.

U sudnici na dan izricanja presude bili su i brojni predstavnici medija i gledaoci koji su došli da vide „atraktivnog pogrebnika koji je prevario ožalošćene žene”, prenosi Jutarnji.

Kako prenose nemački mediji, Enriko B. je pogrebnik atraktivnog izgleda, a svoje žrtve, odnosno žene, „uhvatio“ je u osetljivom trenutku dok su tugovale, pridobio njihovo poverenje, a potom im obećao zajedničku budućnost i zatim ih finansijski prevario.

Reč je o prevari u jedanaest slučajeva, šteti od oko 230.000 evra i tri žrtve koje konačno žele da vide Enrika B. iz Rostoka u zatvoru.

Žrtve su za nemački RTL rekle da su nasele na priču zgodnog pogrebnika. Svi su bili usamljeni, a on je zadobio njihovo poverenje.

Optužili su ga da je namerno tražio njihovu blizinu, da je forsirao intimnu vezu, da je obećavao zajedničku budućnost, da bi ih potom finansijski oštetio.

Jedna od prevarenih žena (63) rekla je da je Enriko muškarac koji se pretvarao da je voli, ali ju je kasnije nemilosrdno opljačkao.

Oboje su se bolje upoznali nakon smrti njenog supruga 2019. godine, za kremaciju i sve što je bilo važno oko sahrane pobrinuo se Enriko B.

– Bila je to zaista ekstremna situacija. To je za mene bio veliki izazov. Bila sam srećna kada mi je ponudio pomoć jer sam sve morala sama da uradim – rekla je oštećena.

Nemanja je najmlađi pogrebnik u Srbiji, sa 12 godina zaradio svoj prvi dinar u tom poslu

Share via
Copy link