Moda

Ženske pantalone: Top trend 2017.

Legendarna Koko prva je obukla ženu u pantalone: od tada je prošao gotovo čitav vek,a danas se garderober dame koja drži do stila ne može zamisliti bez ovog komada odeće. Kreatori ko kreatori, svake sezone zadaju nove modne zadatke… Pogledajte kakve modele pantalona predlažu za proleće i leto 2017.

Visoki struk

pantalone-visok-struk

Ovo je ultimativni trend sezone! Pantalone s visokim strukom nose se s kaišem ili trakom, a dobro će izgledati uz lepu, upasanu košuljicu, modernu majicu i bluzicu ili kratak, veoma širok džemper.

Tričetvrt

pantalone-tricetvrt

Dužina do polovine listova, popularni culotte, još se ne predaje, mada je ove sezone pretrpela prilične promene: nije obavezno tričetvrt (mnogi kreatori su je za ovu sezonu produžili), a predlažu se mekši materijali i vrlo širok kroj.

Široke, duuugačke nogavice

pantalone-dugacke-nogavice

Proleće i leto idealni su za pantalone sa širokim nogavicama, uključujući i elegantne i ženstvene palazzo modele koji, ruku na srce, prilično otežavaju hod jer im ivice potpuno prekrivaju obuću.

Sa izrezom

pantalone-s-izrezom

Ovaj model bio je must have prošle sezone, kada su se smeli izrezi različitih dužina pojavljivali na pantalonama i rukavima. Sezona proleće/leto 2017. nije odbacila proreze koji su i te kako aktuelni na najnovijim kreacijama svih poznatih dizajnera..

Zvoncare

zvoncare

Trend sedamdesetih vraća se u velikom stilu! Povremeno se stidljivo pojavljivao i brzo nestajao, ali sada je aktuelniji nego ikada. “Zvona” se šire od kolena, ili postepeno (što je idealno za dame ne baš savršenih proporcija).

Harem, ali s manžetnom ili “lalom”

harem-pantalone

Što šire i što “pufnastije”, uz uslov da su u donjem delu, oko zgloba, “pokupljene” manžetnom ili da imaju ivice u obliku tulipanove latice: orijentalne ili harem pantalone, ove sezone pokorile su piste širom sveta.

Elegantne, s ispeglanom ivicom

pantalone-s-ispeglanom-ivic

Ženske (isto kao i muške) pantalone s ivicom “da se posečeš” svojevremeno su bile sinonim za eleganciju. Kreatori za proleće i leto 2017. predlažu modele koji se nose i u kežual varijanti.

Koža

kozne-pantalone

Pantalone od kože, prirodne ili veštačke, nisu tako veliki hit kao prethodnih godina, ali još su u trendu, pogotovo ako se ispoštuju diktati povezani s krojem – visok struk, culotte, zvonce…

Sjajni materijali, metalik, kristali

sjajne-pantalone

Samo neka šljašti – moto je sezone 2017. a to se odnosi i na pantalone. To može biti biserni, kristalni ili metalik sjaj, bitno je da “bode oči”.

3D dekoracije

trendy-applications

Vez, umeci, cvetne i druge aplikacije, ušiveni kristalčići, figurice, čak i parče krzna, sve može samo nek deluje što bogatije i razigranije.

Karo, pruge i obavezna “štrafta”

prugaste-pantalonepantalone-sa-straftom

Karirani i prugasti dezeni važe za “trendove svih trendova”, dok je sportska štrafta sa strane ultimativni hit sezone.

Ove trendove devedesetih obožavamo i danas

Čitajte Luftiku na Google vestima

Angelina Čakširan

Novinarka, reporterka koja za 40 godina karijere uvek stiže tamo gde drugi nisu ni pomišljali da može da stigne. I uvek donese najluđe priče, sa jednakom energijom i zanosom. Više puta nagrađivana. Doživotno rokenrol!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

19 Shares
Share via
Copy link