Lifestyle

Trendovi devedesetih koje obožavamo i danas

Svi već znamo da se moda recikilira, ali te kritične devedesete, možemo da pamtimo i po pojedinačnim trendovima koje obožavamo i dan danas. U nastavku teksta saznaćete zašto volimo modu devedesetih.

Zato što je bilo je važno šta nosiš, a ne šta ne nosiš

Sećate se kada nije bilo toliko golih ljudi na crvenom tepihu i u filmovima? I tada se nosilo kratko, ali važilo je pravilo – ako pokažeš noge, prekrivaš grudi i obrnuto. Bebi dol haljine su primera radi tad bile popularne, a uz njih si devedesetih morao da obučeš i dokolenice da bi trend bio potpun. Krop-topovi tad su se zvali jednostavno kratke majice i tome slično, a uz njih si morao da imaš i košulju preko.

Zato što su crvena i roza najdosadnije boje lakova za nokte

sareni_nokti
cleopatrasbeautybox.wordpress.com

Pre devedesetih koristili su se isključivo crveni i roze lak za nokte, a onda su trendovi devedesetih godina počeli da ohrabruju žene da eksperimentišu i budu slobodne. Odjednom se koristi i plavi, zeleni, crni i sve druge nijanse. Osim toga, tada je bilo popularno i namazati svaki nokat različitom bojom, šareno i veselo.

Zbog čokera

choker_devedesete
mirikukeki.blogspot.com

Ove ogrlice vratile su se na modnu scenu i svi su ih obožavali, ali to je zapravo trend devedesetih. Ako ste devedesetih godina bile previše mlade, pitajte starije sestre koje su tad bil tinejdžerke, sigurno će vam iz stare muzičke kutije (još jedan trend devedesetih) izvuče neki njen stari.

Zato što flanel izgleda dobro na svima

flanelska_kosulja_hm
hm.com

Omiljeni jesenji komad garderobe flanelske košulje, flanelska košulja je udobna, moderna i svima dobro stoji. Modno trojstvo, takoreći. Budući da se prave u svim kombinacijama boja, i za muškarce i za žene, flanelske košulje su zapravo najkorisniji odevni predmet ikad.

Zato što su farmerke bolje kad su iscepane

iscepane_farmerice_zara
zara.com

Bez obzira da li su uske ili široki model, farmerke bolje izgledaju ako imaju rupe po sebi. I to nam je došlo devedesetih, a poslednjih sezona ponovo smo prigrlili taj trend i kako stvari stoje, nećemo odustati od njega još dugo.

Zato što su naočare sa staklima u boji uvek zanimljivije od običnih

plave_naocare_parfois
parfois.com

Reflektujuća stakla, ili još bolje, ona plava izgledaju superkul i mnogo bolje od klasičnih crnih i svima je drago što se taj trend zadržao i danas. Roze, plava, sa ogledalima ili bez, poenta mode i jeste igra i kombinovanje, a sa trendovima devesetih mogućnosti su beskrajne.

Pročitajte više o istoriji mode

 

Aleksandra Aleksić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
74 Shares
Share via
Copy link