Magazin

Mural Željka Mitrovića osvanuo u Zemunu, navijači ga ekspresno prekrečili (FOTO)

žex
Foto: Instagram / Ž. Mitrović

Vlasnik Pinka Željko Mitrović nedavno je dobio mural u svom rodnom Zemunu, koji su ružičasti mediji pozdravili u nekoliko tekstova i reportaža.

Pinkov portal je pisao kako je „baš na dan Željkovog rođendana osvanuo mural sa njegovim likom u stilu Endija Vorhola“, a istovremeno se na internetu provukla priča kako je ovo malo umetničko delo Željko Mitrović platio, te da nije reč ni o kakvom spontanom gestu.

„Mitrović je uvek sa ponosom isticao da je Zemunac, te nije ni čudo da je najpoznatiji i najuspešniji Zemunac na svetu kao rođendanski poklon dobio pop art mural baš tamo gde je napravio prve korake i samim tim se upisao u zaslužne velikane ovog grada. Oslikavanje murala likovima značajnih ljudi koji su obeležili jedno vreme postalo je neizbežan deo urbane pop kulture koja ulepšavaju grad i gradske opštine čine bogatijim”, pisao je pre četiri dana portal Pink.rs.

Isprovocirani ovakvim “ulepšavanjem” njihovih ulica, Zemunci su se organizovali i prekrečili pomenuti mural. Na tom zidu sada se nalazi obeležje koje ističu navijači Zemuna.

O ovome su izvestili korisnici Tvitera, a široj javnosti je ovu promenu prezentovala organizacija “Kreni-Promeni” preko svojih naloga na društvenim mrežama.

Oni su iskoristili i ovu priliku da pozovu sve građane da potpišu njihovu novu peticiju kojom se traži ukidanje nacionalne frekvencije za TV Pink i TV Hepi.

Dj Žex promenio ploču, izmiksovao Vučića i Đilasa i napravio postizborni letnji hit

Čitajte Luftiku na Google vestima

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

72 Shares
Share via
Copy link