Magazin Srbija

Da li je Željko Mitrović ubio mladunce beloglavih supova na Uvcu? (VIDEO)

Željko Mitrović, vlasnik TV Pink, pohvalio se na društvenoj mreži Tviter letom iznad predela koje podseća na prirodni rezervat Uvac i to baš u vreme koje odgovara kritičnom periodu u kom su mladunci beleglavog supa uplašeni zvukom elise iskočili iz svojih gnezda i podavili se u uvačkom jezeru.

On je podelio video u kom se vidi kako upravlja helikopterom i iz ptičije perspektive uživa u prirodnim lepotama rezervata Uvac.

 

Narodna stranka Užice je prva koja je zvanično reagovala na Mitrovićev tvit.

– Nema zaštićenih vrsta u Srbiji osim grabljivaca koji su uzurpirali vlast i oteli institucije od građana. Jedan od njih, Željko Mitrović, pohvalio se na Tviteru letom iznad rezervata Uvac, staništu beloglavog supa, inače zaštićene vrste – saopšteno je iz ove stranke uz objašnjenje da je u isto vreme Fond za zaštitu ptica saopštio da je helikopter leteo oko gnezda u koloniji beloglavih supova.

Podsetimo, prva vest o nemilom događaju na Uvcu stigla je od Fonda za zaštitu ptica grabljivica i to u ponedeljak. U tom saopštenju je navedeno da je „ovih dana leteo helikopter“, što se poklapa sa videom u Mitrovićevog tvitu, objavljenom samo dva dana pre toga, u subotu.

Evidentirano je 6 mladunaca koji su ispali iz gnezda, iako se sumnja da ih je bilo više, samo što nisu pronađeni. Tri su spašena.

Dok Željko Mitrović vređa novinarku, ministar Zoran Đorđević revnosno lajkuje (FOTO)

Bojana Savić

Zaštitnica šuma i živog sveta u njima. Neprijatelj bahatih, pohlepnih, moćnih. Naturam expellas furca, tamen usque recurret!

komentara

Klikni da objaviš komentar

5.9K Shares
5.9K Shares
Share via
Copy link