Magazin

Ružno lice Srbije: Sa jedne od najlepših destinacija u zemlji izvučeno više od 300 kilograma otpada (FOTO)

zavojsko-jezero
Foto: Instagram/zorza_poranna

Smeće na prirodnim lepotama Srbije ovog leta mnoge je iznerviralo, a fotografije ružnih prizora obišle su internet, ali bilo je i onih koji nisu samo sa strane gledali na taj problem.

Naime, ronioci su u akciji čišćenja izvukli preko 300 kilograma otpada.

View this post on Instagram

🇷🇸 Zavojsko jezero 🇷🇸⁣⁣ Zavojsko jezero iz jedne druge perspektive ❤️ 🇷🇸⁣⁣ Najlepši pogled na jezero je svakako sa vidikovca Kozji kamen. Tada ga mnogi mešaju sa Uvcem i njegovim meandrima, ali Zavojsko jezero ima lepšu boju nego Uvac 😉⁣⁣ 🇷🇸⁣⁣ E lepota ovog jezera se vidi baš na ovoj fotografiji pa vas ostavljamo da uživate i da planirate posetu kako ovom, tako i ostalim skrivenim biserima Stare planine. Prijatno vam popodne ❤️⁣⁣ 🇷🇸⁣⁣ 📸 @nena.sunjalica⁣⁣ 🇷🇸⁣⁣ 🇷🇸⁣⁣ 🇷🇸⁣⁣ #srbija_najlepsa_bajka #upoznajsrbiju #odmorusrbiji⁣⁣ #visitserbia #serbiatravel⁣⁣ #seoskiturizam #vidisrbiju⁣⁣ #seoskiturizam #sasvimprirodno⁣⁣ #istrazisrbiju #igsrbija⁣⁣ #ig_srbija #turizamsrbija⁣⁣ #kompaskazesrbija #zavojskojezero #staraplanina #pirot #serbianphotography #odbranimorekestareplanine #beautifulserbia #discoverserbia ⁣⁣ #exploreserbia #lepotesrbije⁣⁣ #slikesrbije #srbijaslike⁣⁣ #srbija #srbija_u_slikama⁣⁣ #srbija🇷🇸 #srbijauslikama⁣⁣ #srbijainstagram

A post shared by Srbija (@srbija_najlepsa_bajka) on

– Veštačko jezero, koje je ovog leta bila jedna od najposećenijih destinacija u Pirotskom okrugu, čistilo je više od 30 ronilaca – naveli su na stranici na Fejsbuku.

Preko 300 kilograma otpada izvadili su ronioci iz Zavojskog jezera kod Pirota u akciji čišćenja. Veštačko jezero, koje…

Gepostet von Zavojsko jezero am Montag, 31. August 2020

Zavojsko jezero na Staroj planini nema uređene plaže niti posebne turističke sadržaje, ali je uprkos tome, ili baš zbog toga, pravi biser i rezervoar modrozelene, besprekorne planinske pijaće vode.

Jezero je, kao i mnoge druge destinacije ovog leta, bilo prepuno đubreta koje su ljudi u njega bacali. Inače, Zavojsko jezero važi za jedno od čistijih veštačkih jezera.

Upravo besprekorna čistoća i prelepa priroda su razlozi zbog kojih ovde tokom leta dolaze mnogi zaljubljenici u prirodu, pecanje, ali i oni koji vole da šetaju po okolini.

Poslednjih godina sve je više posetilaca iz cele Srbije.

Utisak je da ove godine više letujemo u našoj zemlji, ali takođe trebalo bi da je sačuvamo i za buduće sezone, kao i za neke nove generacije.

Scene sa Bešenovačkog jezera nakon horde izletnika kao dokaz da je čovek najveći neprijatelj planete (FOTO)

Izvor: B92

Bojana Savić

Bojana Savić

Zaštitnica šuma i živog sveta u njima. Neprijatelj bahatih, pohlepnih, moćnih. Naturam expellas furca, tamen usque recurret!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

16 Shares
Share via
Copy link