Magazin

Zašto širom sveta ne vole ruske turiste

Jedna ukrajinska kolumnistkinja je za „Kyiv Post“ pisala o tome zašto širom sveta ne vole ruske turiste i tim tekstom izazvala lavinu komentara na internetu

Prenosimo vam kolumnu Aline Rudje u celosti.

– Stereotipi diskriminišu, ali postoje s razlogom. Zato se unapred izvinjavam ljudima čija osećanja će biti povređena ovom kolumnom. Bila bih srećna kada bi neki ljudi promenili svoje ponašanje pošto pročitaju moj tekst o turističkim stereotipima.

Zamislite američkog turistu, mnogi će reći: glasan, gojazan, ne govori nijedan jezik osim engleski, totalna neznalica, barata samo infromacijama koje je pokupio u vodiču Lonely Planet.

Kažite japanski turista i mnogi će reći: pun najnovijih modela skupe foto opreme s kojom svuda snima ljude koji se osmehuju, uvek putuje u velikoj grupi.

Ali najkontroverzniji, najomrženiji, onaj kojem se najviše rugaju i izbegavaju ga je ruski turista. Važna napomena: kada kažem Rus, mislim na sve slovenske post Sovjete. Verovatno jedna od tih nacija više od drugih podstiče negativan imidž preko, ali ću ovde generalizovati. Na žalost – za većinu Evropljana kao i za ostatak sveta Ukrajinci, Belorusi, pa čak i Moldavci su i dalje Rusi kada odu u inostranstvo.

Nastavak na sledećoj strani

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

62 Shares
Share via
Copy link