suna-wellness
Wellness Centar Hotel Park
Lifestyle Vesti Novi Sad

Zašto Novosađani idu u saunu i zašto je dobra?

Zašto su saune dobre za naše zdravlje i mogu li svi da borave u njima? Novosađani često idu u saunu u Wellness centru Hotela Park, a mi vam otkrivamo 5 razloga zbog kojih treba da posetite neku od sauna u našem gradu.

wellnes-centar
privatna arhiva

Leči grip

Poznata je ona šala kako Rusi leče prehladu, tako što popiju votku i pokriju se ćebetom dok se ne preznoje. Sauna u tom slučaju predstavlja lepši način da se preznojite i “izbacite” virus iz tela. Istraživanja su pokazala sauna smanjuje učestalost prehlada i gripa, jer teloproizvodi više belih krvnih zrnaca što pomaže borbi sa virusima.

Posle saune ćete lakše zaspati

Nakon saune ćete spavati kao beba, tako da ona povoljno deluje i na one koji imaju problem sa nesanicom.

Uklanja akne i nečistoću

S obzirom na to da saune nazivaju i „znojno kupatilo“ jasno je da se na ovaj način otvaraju pore i izbacuju nečistoće i to na potpuno prirodan način.

spa-dzakuzi-wellness
privatna arhiva

Smanjuje stres i nervozu

U sauni dolazi do relaksacije mišića i poboljšanja psihofizičkog stanja, a redovnom upotrebom poboljšavate otpornost organizma, sagorevate kalorije, ublažavate stres, stabilizujete krvni pritisak.

nega-masaza
Wellness centar Hotel Park

Sauna kao mesto za upoznavanje

U saunama možete ići sa dragom osobom, prijateljima, ali isto tako u njima možete upoznati nekoga, naročito u mešovitim saunama, kao što je sauna u Wellness centru Hotela Park gde idu i muškarci i žene.

Pre upotrebe saune morate ovo znati

Saunu bi treba da koriste zdrave osobe. Oni koji imaju bolesti srca i krvotoka, štitne žlezde, akutne infekcije, epilepsiju ne smeju da idu u saune. Sauna se naročito preporučuje osobama sa aknama, reumatskim tegobama, išijasom, hormonskim i menstrualnim poremecajima.

U Wellness centru Hotela Park možete koristiti 2 saune koje imaju temperature 75°C i 90°C. Obe saune su mešovite, što znači da ih u isto vreme mogu koristiti i muškarci i žene.

Više o Wellness centru Hotela Park

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...
Marina Mandadžić

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share