koronavirus simptomi
Koronavirus Srbija

Žarište u Vranju zbog 2 privatne firme: Ponovo je otvorena Covid bolnica u tom mestu

Broj zaraženih virusom korona u Vranju je drastično porastao, zbog čega je u tom mestu ponovo otvorena Covid bolnica.

Krizni štab doneo je odluku da je na javnim mestima obavezno nošenje zaštitne opreme.

Direktorka Zdravstvenog centra Ljiljana Antić kaže za RTS da su zaraženi većinom kontakti radnika dve privatne firme.

Težu kliničku sliku ima šest pacijenata, koji imaju upalu pluća, a ostali su sa lakšom kliničkom slikom ili bez simptoma.

Povećan je i broj testiranih, pre svega kontakata radnika dva preduzeća, za proizvodnju nameštaja i obuće.

Južne vesti saznaju da je najveći broj novoobolelih iz fabrike za proizvodnju nameštaja Dodić koja je zatvorena nakon što je virus potvrđen kod nekoliko radnika. Lekari kažu da je epidemiološka situacija u Vranju nesigurna i da je ublažavanje mera doprinelo tome da se poveća broj zaraženih.

Na Infektivno odeljenje bolnice u Vranju u subotu noću javilo se najmanje 50 novih pacijenata za koje sumnja da su zaraženi korona virusom, saznaju Info Vranjske.

– Ovaj do sada najsnažniji udar korone na Vranje povezuje se pre svega sa centrom zaraze u jednoj od dve fabrike gde je korona izazvala masovno obolevanje – pišu Vranjske.

U nedelju je zasedao krizni štab u Vranju, koji je doneo odluku da niko na javnim mestima, u marketima, kafićima ne sme da se pojavi bez zaštitne maske i rukavica. Građani su obavezni da drže i fizičko rastojanje.

Sednici Štaba prisustvovao je i ministar za rad Zoran Đorđević, koji je predstavio sistem po kojem radi Krizni štab Vlade Srbije, kako bi i u Vranju sledili taj primer.

– Najbitnije je da se svi novi slučajevi potpuno izoluju, ali i da se intenziviraju nadzori sanitarnih inspektora u fabrikama u Vranju, s obzirom na to da su oni nadležni za kontrolu sprovođenja preventivnih mera – naveo je Đorđević.

Ministar je dodao i da će Inspekcija rada vršiti pojačane nadzore u ovom gradu, kako bi kontrolisala bezbednost i zdravlje na radu, ali i poštovanje radničkih prava.

Đorđević je istakao da Zdravstveni krizni štab u Vranju o svemu mora da obaveštava Krizni štab Vlade Srbije.

Kisić Tepavčević: Drugi talas moguć, ali ne na leto i ne u ovom obimu

BONUS VIDEO

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

30 Shares
Share via
Copy link