Magazin Srbija

FBI prosledio stranim službama razgovore političara sa Belivukom, MUP kao Koštunica, ništa ne zna i neće da zna

nebojsa-stefanovic
Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/RTV

Ministar odbrane Nebojša Stefanović rekao je da je američki FBI najzaslužniji što je uhapšena kriminalna grupa Veljka Belivuka. Ova služba je „razbila enkripciju“ Skaj (Sky) aplikacije za komunikaciju, a podatke podelila evropskim i srpskim službama bezbednosti, rekao je ministar.

Stefanović je rekao to može da potvrdi direktor FBI Kristofer Vrej sa kojim je blisko sarađivao dok je obavljao funkciju ministra policije. Dodao je i da se istraga protiv klana Belivuka pokrenula za vreme njegovog mandata i ponovo je čestitao našim organima koji su sproveli akciju hapšenja.

Nebojša Stefanović je ponovio da takvu aplikaciju nikada nije koristio i da nije bio u kontaktu sa kriminalnim strukturama.

– I naše i strane službe znaju ko su ljudi koji su koristili Sky aplikaciju i komunicirali sa kriminalnim grupama imamo najčvršći dokaz da nikada nisam imao takav telefon niti ostvarivao komunikaciju sa kriminalcima jer bih do sada za to morao da odgovaram – izjavio je Stefanović i najavio tužbe protiv onih koji takvim lažima stavljaju u opasnost njega i njegovu porodicu.

Iako se predsednik Vučić kao i ministar Vulin nedeljama unazad hvale kako su najzaslužniji za hapšenje ove grupe, ova izjava Stefanovića, u kojoj ne pominje zasluge niti jednog od ove dvojice kolega, otkriva malo drugačiju pozadinu cele priče. Mesecima se priča o sukobu unutar SNS-a, a čak se i hapšenje Stefanovića u nekom trenutku dovodilo u pitanje zbog navodne bliskosti sa ljudima iz uhapšene kriminalne organizacije optužene za brutalna ubistva.

Zbog toga je Stefanović primoran da se povuče sa funkcije predsednika beogradskog odbora SNS-a, dok i dalje obavlja vrlo važnu ulogu ministra odbrane. Sve je očiglednije da led pod nogama naprednjaka popušta i da je pitanje vremena kada će javnost saznati ko je i po čijem nalogu pružao podršku Belivukovom klanu. Do tada, ostaje nam da “uživamo” u kriminalno-državnom rijalitiju koji je karakterističan za Meksiko ili nekada Kolumbiju za vreme neformalne vlasti Pabla Eskobara.

Nakon ove izjave oglasilo se i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije koje je posle Stefanovića jednako neuspešno vodi Anelksandar Vulin. Ministarstvo je saopštilo da “ne raspolaže saznanjima” o saradnji sa FBI u otkrivanju grupe Veljka Belivuka.

MUP navodi da “ne raspolaže saznanjima, niti da u evidencijama MUP-a postoji i jedan podatak ili dokument koji bi bio potvrda saradnje ili bilo kakve razmene operativnih informacija sa FBI u cilju kriminalističke obrade i procesuiranja optuženih organizatora kriminalne grupe Belivuk-Miljković”.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije nema ni jedan podatak da se vodila bilo kakva istraga u saradnji sa FBI koja je za cilj imala razbijanje organizovane kriminalne grupe Belivuk-Miljković”, stoji u saopštenju.

Stefanović viče “nisam kriminalac”, kaže da režimske tabloide plaća Đilas

 

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Nisi ti zasluzan za pokretanje istrage, odnosno hapsenje Belivuka…to ti je odgovaralo, jer time drzis sefa u saci, kao sto ti nije odgovarao Krusik i jos neke afere…i naravno da znas da je i on razgovarao sa Belivukom, ali sta ces kad je nas preCednik vrlo ljubazan covek, kad ga neko cima 1000 puta, red je da se javi…

OGLAS

3.3K Shares
3.3K Shares
Share via
Copy link