Magazin

Vulin poželeo egzitašima lep provod: Đuskajte bez droge inače vas lomimo u muriji

vulinizacija mupa
Printscreen

Ministar unutrašnjih poslova poželeo je posetiocima „Exit“ festivala dobar provod uz jedan edukativno-preteći govor. Aleksandar Vulin je preko novinarskih kamera preneo svoju poruku omladini da će ih milicija oterati pravo u zatvor ukoliko im pronađe nedozvoljene supstance.

– Dođite, provedite se, uživajte u muzici, ali nemojte se drogirati. Nema opravdanja. Ne postoji nijedno opravdanje da se drogirate. Ne postoji nijedno opravdanje da upropastite svoj život ili tuđi život tako što ćete se drogirati ili tako što ćete na ’Exitu’ učiniti nešto JAKO glupo zato što ste bili drogirani – bio je prvi i slobodno se može reći edukativni deo govora ministarske moralne gromade i ujedinitelja svih strejtaša Srbije Aleksandra Vulina.

Onda je, gotovo u dahu, podigao iglu i promenio ploču na svom telesnom gramofonu. Edukativni sadržaj transformisao se brzinom svetlosti u pretnje dilerima, ali i konzumentima koji su dobrovoljno odlučili da u sebe i svoje telo, svoju najvredniju svojinu, unesu neku od zabranjenih supstanci.

– Policija će učiniti sve da smanji količinu narkotika, a svakog koga pronađemo, bez obzira da li je diler ili konzument, učinićemo sve što je u našoj moći da završi u zatvoru i da za to bude kažnjen – rekao je glasom malog anđela, sa svevišnjom blagosti uz oreol pravednika, aktuelni ministar policije.

Edukativno – propagandni program preteće sadržine iz usta Aleksandra Vulina bio je upućen pre svega glasačima Srpske napredne stranke koji su na nekom od dnevnika imali prilike da se uvere kako se njihovi miljenici vrlo odlučno bore protiv svakog zla koje pokušava da nam uništi državu i omladinu.

Ta ista omladina sigurno nije uvažila njegove pretnje. Iskreno bih voleo da upoznam osobu, ne bota, koju je ovakva poruka demotivisala i odvratila od namere da se tokom trajanja ’Exita’, uličnim žargonom rečeno, propisno izoduzima od svega i svačega nakon što je njegov partijaški duh bio zatočen više od godinu dana.

Poput pedera i odnedavno pedofila i podvođača, odlučili su možda i narkomani da izađu iz svoja četiri zida i javno demonstriraju svoja ’prava’. Zašto im ne bi izašli u susret, zarad našeg evropskog puta gospodo napredni evropejci?

Budimo veći katolici od pape, budimo narkomanska oaza veća i od Amsterdama, Praga, Kopenhagena i Berlina zajedno. Ma što bi se ograničavali na Evropu. Veći i od Medeljina. Da se iskoristim kreativnim izrazom Ivice Dačića, Srbija i Kolumbija „posestrime“.

Upravo je sadašnji ministar policije bio reklamno lice i nadničar u korist marketinga organske plantaže Jovanjica. Svi znamo šta je od organskih proizvoda Jovanjica nudila, a obim proizvodnje i sada je predmet istrage, koja se naravno usmerava poput boba na ledenoj nizbrdici. Najveća plantaža marihuane u Evropi kažu dušmani? Eto, prvi korak ostvaren na našem evropskom putu da budemo veći od najvećih.

Da ne pominjemo tetku iz Kanade, Nebojšu od Nevolje, Ivicino koferče, Kokezijanca sa carine, Aleksandra Jovičića… Nećemo spominjati ni delić sveg onog putera sa glava vas i vaših kolega. Nema potrebe, mnogo bolje vi to znate od svih nas. Sve za tradicionalne evropske vrednosti.

Nije čuo ministar Vulin za program odvikavanja za konzumente. On bi odmah da šalje ’pod mač’. Oštro i odlučno, zar ne?! Sreća te su obavestili ministarku pravde da je ukinuta smrtna kazna… Zašto ne biste ponudili nekome da se izleči ako ima problem za zloupotrebom droge? Sve se može upotrebljavati, ali zloupotreba je loša u svakom pogledu, pa i u tom – narkomanskom. Znate vi vrlo dobro da se sa vutre nije teško ‘skinuti’, ali od korupcije, nepotizma i udobne fotelje moći odvikavanje je kudikamo teže.

Evo na primer, baš slučajno mi pade na pamet još nešto što se savršeno rimuje sa zloupotreba. Zloupotreba službenog položaja, zloupotreba funkcija, ovlašćenja, novca građana, zakona, žena, dece, penzionera… Zloupotreba ustava, ako baš želite. Zašto takve zloupotrebljače ne terate u zatvor, nego pretite zatvorskim rešetkama omladini koja je možda odlučila da sa prijateljima popuši jedan džoint? Koji je ovo vek?!?!

Znam da vam je biračko telo tek na prelazu iz 17. u 18. i da će proći još mnogo organskog ’origana’ kroz Jovanjicu, da će još mnogo nudle posrkati braća Kinezi, dok vaši glasači prihvate ono što vam kao direktiva stiže sa Zapada. Da legalizujete ili dekriminalizujete, za početak, marihuanu, da priznate Kosovo i još siaset drugih stvari koje vam poput domaćeg zadatka stoje nad glavom. Mi smo društvo odlagača i lažnih obećanja.

Zamislite kada dođe trenutak da se obaveze više ne mogu odlagati i obećanja stranim tutorima dođu na ispunjenje. Zamislite, dragi ministre, kakav će pritisak izvršiti takozvani strani faktor, samo kad vam ponestane potencijala za uzmicanje i odlaganje. Kakva li će to kampanja da bude prema vašim saborcima… Kad dođe đavo po svoje, a ministre!? Meni zvuči gadno. Ovo moje balegarenje na satirično-kritički način je čisto prosipanje fekalija. Najviše po samome sebi.

Imate vi mnogo preča posla za razmišljanje od 0,45 grama trave onoga ko će se ovih dana šetati novosadskom tvrđavom. Zato nemojte da pretite. Edukativni sadržaj je u redu, ide uz autoritativnu funkciju, ali pretnje zatvorom konzumentima… Van svake pameti. A šta tek reći za podređenu publiku u pozadini ministra…

Odgovor mafije ministru Vulinu: Stvari se menjaju u pravcu koji nas pomalo plaši

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Crne uniforme liče na nacističke plus ove pretnju da će da ih lomi još jedan detalj policajci i ministar kao da su crna trojka koja se zna šta radi.

OGLAS

1.1K Shares
1.1K Shares
Share via
Copy link