Magazin Poznati

Vuk Kostić: „Stavio bih Berlinski zid između Srba i Hrvata da se više nikada ne sretnemo“

vuk
Printscreen

Glumac Vuk Kostić dao je intervju za „Sputnjik“, a jedan njegov deo izazvao je posebnu pažnju i podeljene reakcije koje su naročito uočljive na društvenim mrežama.

Naime, poznati glumac je izjavio da bi postavio „Berlinski zid“ između Srba i Hrvata.

– Ja bih stavio Berlinski zid između nas da ne možemo više nikada da se sretnemo, mislim da ne bi dolazilo do tih strašnih nesrerća. Ni na pijaci, ne može, pošto krompir? Jesi Srbin? Ne može. Jednom kada se u našim narodima dese velike nesreće i zločini, tipa Jasenovac, od tog momenta više ne razgovaramo. Mi smo najviše krivi koji smo kao uvek bili – hajde da svi Sloveni žive zajedno. Mi uvek hoćemo da se igramo, Hrvati kažu skloni se, a mi kao da se družimo. Ne možete kad stalno buše loptu – rekao je Vuk Kostić za Sputnjik.

– Mene to jako pogađa, ja se saosećam sa žrtvama, to je najprljaviji rat u zadnjih ne znam koliko vekova, to je bio opšti haos – rekao je Vuk Kostić novinarki Maši Radović.

Zbog ove izjave Vuk Kostić je izazvao mnoge negativne reakcije na društvenim mrežama. Mnogi tviteraši su ga izvređali i nipodaštavali njegove ljudske i glumačke osobine.

Slažete li se sa glumcem ili mislite da je potpuno promašio poentu?

I Vuk Kostić stao uz svoj narod – Rio Tinto je zlo!

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link