Magazin Poznati

Danas je opasan šmeker i jedan od najpoželjnijih neženja. Znate li ko je dečak sa fotografije?

vuk kostić
Foto: Printscreen

Glumac Vuk Kostić rođen je 22. novembra 1979. godine u Beogradu.

Talenat za glumu je nasledio od oca, poznatog glumca, Mihajla Kostića Pljake i dede Nestora, koji se takođe bavio tom profesijom. Majka Gordana je radila kao profesor na Institutu za strane jezike.

Vuk je trenirao karate, a od malih nogu je imao kontakta sa vrhunskim glumcima. Kao dečak je ostvario nekoliko uloga u filmovima i u seriji „Otvorena vrata“.

Igrao je u dečjoj predstavi „Konrad“ i u komadu Dušana Kovačevića „Sveti Georgije ubiva aždahu“. Učestvovao je u snimanju obrazovnih emisija kao što su: „Knjiga je da se čita“, „Strašna priča“, „Jezički zabavnik“, „Ogledi iz stila“…

Išao je u Jedanaestu beogradsku gimnaziju i posle trećeg razreda je upisao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti. Završio je studije 2001, a njegov diplomski rad je bila predstava „Mušica“. Nakon toga je upisao postdiplomske studije iz istorije filma.

Godine 2001. debitovao je u prvencu Srđana Dragojevića „Apsolutnih sto“ i tumačio je glavnu ulogu. Bio je strelac Saša Gordić koji se ugledao na starijeg brata. On je bio juniorski prvak Evrope u streljaštvu koji je posle rata postao narkoman. Da bi dileru vratio dugove, brat prodaje nasledstvo, a Saša rešava da uzme pravdu u svoje ruke.

Nakon tog filma usledile su broje uloge u kojima je Kostić bio maestralan. Igrao je u mnogim pozorišnim predstavama, a neke od njih su: „Velika drama“, „Višnje u čokoladi“, „Jastučko“, „Vila Sachino“, „Zečiji nasip“, „Damin Gambit“, „Srpska drama“, „Neodoljivi ljubavnik Selimar“, „Transilvanija“, itd.

Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja.

Izvor: Espreso

Prepoznajete li dečaka sa slike? Jedan od najpopularnijih domaćih glumaca, njegove replike svi znamo (FOTO)

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
62 Shares
Share via
Copy link