Koronavirus Svet

Vuhan naknadno promenio brojke: Smrtnost skočila za 50 posto

vuhan-korona

Smrtnost u epicentru pandemije koronavirusa skočila je za 50 posto, nakon što su vlasti Vuhana promenili podatke o tome koliko je ljudi umrlo od posledica virusa.

U saopštenju objavljenom na društvenim mrežama, gradske vlasti su saopštile da je od izbijanja epidemije bilo dodatnih 1.290 mrtvih od koronavirusa, što znači da je od Covid-19 u Vuhanu umrlo 3.869 osoba.

Vuhan, grad sa 11 miliona stanovnika, krajem januara stavljen je pod karantin.

Vlasti objašnjavaju da su podaci o broju mrtvih izmenjeni pošto u jeku epidemije neki pacijenti nisu mogli da budu zbrinuti u bolnici i umrli su kod kuće.

Ti pacijenti nisu bili u bilansu o broj mrtvih pošto su se za zvaničnu statistiku uzimali u obzir samo pacijenti koji su umrli u bolnici.

Vašington, London i Pariz su izrazili sumnje vezano za pandemiju koronavirusa. Administracija američkog predsednika Donalda Trampa optužila je Peking da je “skrivao” težinu epidemije na njenom početku u Kini, a Tramp je izrazio i sumnje o podacima vezano za broj umrlih.

Rusija je, suprotno tome, sinoć intervenisala u odbranu Pekinga. Ruski predsednik Vladimir Putin ocenio je da su optužbe da Peking širi dezinformacije o novom koronavirusu “kontraproduktivne”.

Izvor: Beta/ BizLife

Doktorka iz Vuhana misteriozno nestala posle intervjua koji je šokirao naciju

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Ana Marković

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

25 Shares
Share via
Copy link