Koronavirus Srbija

Vučić ponovo o vakcini: Uveren sam da ćemo je dobiti među prvima

vucic
Foto: Instagram/@buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je uveren da će Srbija dobiti vakcinu kada se pojavi.

Vučić je uoči početka gradnje nove kovid bolnice rekao je da će ovo biti najveća bolnica za kovid pacijente.

– Ovo radimo da bismo olakšali pristisak na lekare, medicinske sestre, da njima obezbedimo uslove – naglasio je Vučić.

View this post on Instagram

"Ovaj veličanstveni objekat koji gradimo na 18.000 m2, sa ponosom mogu da kažem da je rezultat velikog rada i truda države. Ovo su za Srbiju velike i važne stvari koje pokazuju da se ništa ne prepušta slučaju. Posebno sam ponosan što sve rade srpske firme uz pomoć Vojske Srbije i njenog inženjerskog tima. Ovde gradimo modernu bolnicu koja će biti naša najznačajnija i najveća kovid bolnica. Velika su ulaganja, ali moramo to da uradimo, da značajno povećamo naše kapacitete, da ljudi znaju da država brine, da znaju da država ulaže. Mislim da su ovo najbolje bolnice, efikasno reagujemo i brzo možemo da ih napravimo. Ova divna bolnica spasiće mnogo života i usrećiti mnogo porodica." – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je početku izgradnje nove kovid bolnice u Vojnom kompleksu “Zemun ekonomija” na Batajničkom drumu.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

– Mnogi se plaše jeseni. Mi ćemo tražiti i uveren sam dobiti vakcinu kada i mnogi drugi koji budu prvi u dobijanju, a svakako ne na začelju – kaže je Vučić.

Vučić je rekao da moramo da smanjimo broj zaraženih, do čega će doći pridržavanjem mera koje podrazumevaju nošenje maski i držanje socijalne distance.

– Obnovili smo sve bolnice u Beogradu, Klinički centar Srbije, Klinički centar Vojvodine, kao I bolnice u drugim gradovima. I pored svih obnovljenih kapaciteta, nije bilo dovoljno za sve kovid pacijente, zato moramo da gradimo nove bolnice – rekao je predsednik Srbije.

Kisić Tepavčević: Prva bih sa svojom porodicom stala u red za vakcinu

46 Shares
Share via
Copy link