Srbija Vesti

Vučić prećutno poručio Slini i Bizonu da se unormale ili dogovore ko leti iz partije

vučić oktobar
Printscreen

Nakon sastanka Predsedništva Srpske napredne stranke, u istom danu kada se ministar odbrane Nebojša Stefanović na konferenciji za medije branio od optužbi za zaveru protiv predsednika države, oglasio se i Aleksandar Vučić. Njegovo obraćanje uživo je prenosila televizija Pink, za razliku od izjave Stefanovića koga je u tom terminu, na istom kanalu, za prisluškivanje predsednika, ucenjivanje Predraga Koluvije i pokriće grupi Veljka Belivuka, optuživao Dragan J. Vučićević, vlasnik i urednik tabloida Informer.

Predsednik Srbije se javnosti obratio novostima o energetskoj sigurnosti zemlje, ne pomenuvši niti jednom rečju današnja dešavanja u Domu Vojske. Nakon uvodnog dela, novinari su postavljali pitanja i tek onda su se mogli čuti šturi komentari na Stefanovićevo obraćanje javnosti.

– Nadležni organi neka urade posao u skladu sa zakonom. Sivma je jasno da su me nezakonito prisluškivali 1882 puta. Nikada nisam razgovarao ni sa Radojičićem ni Veselinovićem. I činjenica je da je neko želeo mog brata potpuno nevinog da uvuče u slučaj Koluvija. Vulin me obavestio o tome da će zvati policajce na poligraf, ja sam rekao da ljudi neće ići na poligraf, on mi je rekao da sam nažalost bio u pravu, ja sam rekao hvala. Jurcao sam posle toga neke svetske lidere oko nekih lekova – kazao je predsednik Vučić.

On nije želeo da komentariše narušeni odnos između nekadašnjih bliskih prijatelja i optužbi koje Vladimir Đukanović konstantno upućuje na račun Nebojše Stefanovića.

– Ne pada mi na pamet da komentarišem odnos Stefanović-Đukanović. Mi smo ‘keč ol parti’, mi vučemo zemlju poput buldožera, i u njoj nisu svi ideološki isti. To su demokratski odnosi. Jučerašnji dan mi je bio jako naporan, posebno sam se bavio dolaskom Nesvrstanih – nije direktno na pitanje predsednik SNS-a.

Nakon primedbe novinara N1 da je u svom odgovoru potencirao ideološke različitosti među naprednjacima izbegavajući da govori o javnim optužbama za najteža krivična dela na račun ministra odbrane i visokog funkcionera SNS-a, predsedniku je postavljeno i pitanje zašto su policajci, koji su već dva puta prošli poligrafska testiranja, bili pozvani na dodatna ispitivanja na istovetan način uz pomoć poligrafske mašine.

– Zato što je neko u MUP posumnjao da su tokom prethodnih saslušanja pitanja bila nameštena. Ne znam šta je razlog zašto ne idu na poligraf. Nemoj da govorim kako su odgovarali neki koji prođu poligraf, ‘pa ja ne znam, ja ne znam ništa’…Ti i ne mogu da padnu, kad ništa ne kažu – odgovorio je Aleksandar Vučić.

Na dodatno pitanje da li je u redu da Nebojša Stefanović ostane visoko pozicionirani član stranke i ministar u Vladi nakon optužbi Đukanovića, predsednik Vučić je na svoj karakterističan način ponudio odgovor zainteresovanoj javnosti.

– Oni koji vode kampanju protiv Đukanovića i nazivaju ga ‘bizonom’, sve geniji i manekeni, odjednom su se zabrinuli kako Nebojša može da bude član Predsedništva, pošto ima da ispriča bog zna šta o Vučićevim razgovorima ili o ne znam čemu. K’o mala deca. Kao oni što kažu ‘ne sme da smeni Sinišu pošto su u biznisu s’ njim’. Ja nisam u biznisu ni sa kim. Ja se ne bavim biznisom, i neću nikada da se bavim biznisom. Nemam račune nigde – odgovorio je Aleksandar Vučić.

Završen je još jedan, po rečima predsednika, vrlo “naporan dan”. Ne samo za njega i njegovu stranku, već za sve građane Srbije koji prate domaća politička zbivanja. Ostaje nam da preživimo i ostatak ovog oblačnog dana koji nagoveštava sumornu jesen i vrlo tešku zimu u kojoj ćemo, kako kaže šef države, po kućama moći da “idemo u kratkim majicama na minus 10”.

Očekujemo nastavak političkog rijalitija, horor misterije i trilera do konačnog zataškavanja.

Đuka Bizon brani Andreja, Koluviju, a sada i uhapšenog naprednjaka Jovičića

Čitajte Luftiku na Google vestima

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

386 Shares
386 Shares
Share via
Copy link