Magazin Vesti

Đuka Bizon brani Andreja, Koluviju, a sada i uhapšenog naprednjaka Jovičića

đuka i aca
Printscreen

Visoki funkcioner Srpske napredne stranke i advokat Vladimir Đukanović biće pravni zastupnik nedavno uhapšenog predsednika opštine Palilula Aleksandra Jovičića, takođe visokog funkcionera SNS-a. Jovičić je uhapšen zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja, a u njegovom stanu je prilikom pretresa pronađeno i 350.000 evra u kešu.

Đukanoviću ovo neće biti prvi slučaj u kojem će braniti nekoga od svojih stranačkih drugova. On je zastupnik Andreja Vučića, brata predsednika SNS-a, koji je tužio Miroslava Aleksića iz Narodne stranke zbog „rušenja ugleda“. Aleksić je javno govorio da iza afere Jovanjica, kao jedan od organizatora, stoji brat Aleksandra Vučića.

Vladimir Đukanović u slučaju Jovanjica zastupa i prvooptuženog Predraga Koluviju u postupku za najveću plantažu marihuane u Evropi.

Uticaj advokata Đukanovića naglo je porastao u srpskom pravosuđu nakon što je izabran na čelo Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu. Prema toj funkciji on će biti član i Visokog saveta sudstva, tela koje između ostalih zaduženja ima i tu obavezu i privilegiju da bira sudije u Srbiji.

Očigledno da u ovom slučaju Đukanoviću to što je advokat ne smeta da bira i razvrstava sudije. Sigurno da ova njegova funkcija daje sigurnost i mir njegovim klijentima da će im suđenja biti „fer i poštena“.

Njegov novi klijent Aleksandar Jovičić uhapšen je početkom juna zbog sumnji da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove u opštini Palilula da izvrši pritisak na građevinske inspektore sa ciljem da oni zloupotrebom njihovog položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole. U optužbi se navodi da je Jovičić od investitora za navedene objekte protivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

Đuka Bizon postao ekspert za pričešće i očitao lekciju „ateističkim retardima“

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

50 Shares
Share via
Copy link