Magazin

Vučić: Ja sam veteran i navikao sam na šerpe i lonce, a protest je politički

Gostujući na prvom programu RTS-a predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je proteste „Bukom protiv diktature“, kada građani u 20.05h lupajući u šerpe i praveći buku izražavaju svoje nezadovoljstvo trenutnim stanjem u državi.

„Dobrim delom jeste politički protest. Ja sam, znate, politički veteran, ja sam sviko na šerpe i lonce, samo me jedna stvar boli – što su lekari izgubili svoj aplauz…Politički lideri pokazali su neodgovornost“, kazao je Vučić.

Lupanje u šerpe je jednim delom i nezadovoljstvo građana zbog rigoroznih mera zabrane kretanja, kazao je.

„Delimično je politički protest, a delom je – Ej Vučiću, ti si nas zatvorio, puštaj nas napolje“, rekao je predsednik Srbije u gostovanju na RTS-u, a preneo N1.

Međutim, naglašava da je on od početka zauzeo stav da će „slušati struku“.

„Ja sam čovek koji veruje struci, moj posao je da budem lider, a moj posao nije da pratim svačiju želju, da sam pratio želju nekih, nigde ne bismo stigli. Moj posao je da donesem najbolje mere za sve građane Srbije. Imam poziciju da neke stvari vidim bolje, imam više informacija, i moj posao nije da slušam većinu ljudi, nego da uradim ono što je najbolje za našu zemlju“, naglasio je Vučić.

Predsdnik Vučić se osvrnuo i na pitanje o ukidanju vanrednog stanja…

„Ne bih isključio mogućnost“ da krajem sledeće nedelje dođe do ukidanja vanrednog stanja. Posle toga više ne bi bilo nikakvog policijskog časa“, kazao je gostujući na RTS.

Za to je, naveo je, potrebno sačekati da bude sedam dana dobrih rezultata u borbi porotiv korona virusa, kao prethodna tri dana.

S druge strane, epidemiolog Predrag Kon rekao je gostujući na televiziji N1 da ne zna kada će vanredno stanje biti ukinuto, ali da to „neće biti skoro“.

„Moramo da vidimo da li se nešto dešava negativno nakon postepenog popuštanja mera. Ako nema povećanja kada se vrati saobraćaj, i ako primećujemo da se ništa ne dešava, idemo dalje u popuštanje“, objasnio je Kon.

Na konkretno pitanje kada bi vanredno stanje moglo da bude potpuno ukinuto, Kon je odgovorio: „Za mesec dana sasvim sigurno ne. A posle toga, videćemo“.

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

16 Shares
Share via
Copy link