Magazin Srbija

Ne možeš da nećeš: Vučić vratio 5.000 dinara prenzioneru koji je odbio “pomoć”

Ako ne želite Vučićevu novčanu pomoć, 5.000 dinara kao veliku brigu države i predsednika lično za svakog penzionera, ne možete da kažete ni “Ne, hvala”.

Šta god uradili da ukažete na to da novac iz budžeta u koji ste godinama ulagali nije i ne može biti nikakav poklon, da je smanjivanje penzija u situaciji u kojoj penzioneri prave redove pred bankomatima i pre nego što primanja legnu na račun suludost te da vam ne treba milostinja već primanja koja ste zaradili, u Srbiji to ne možete.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić iskoristio je priliku da još malo medijski profitira od novogodišnjeg poklona penzionerima. On je poslao 5.000 dinara penzioneru Miletu Deliću nakon što mu je Delić taj iznos namenjen kao pomoć penzionerima vratio izražavajući protest zbog novca koji je država oduzela najstarijim sugrađanima.

Vučić je novac poslao poštanskom uplatnicom, sa adrese Andrićev venac 1, 18. januara ove godine, na isti način na koji je Delić njemu već u dva navrata vraćao jednokratnu pomoć za penzionere, piše Danas, a prenosi N1.

Delić, instruktor letenja u penziji, privukao je pažnju šire javnosti kada je u nevembru 2016. prvi put vratio Vučiću, odnosno državi, jednokratnu novčanu pomoć koja je isplaćena penzionerima u iznosu od 5.000 dinara, dok je na snazi bio Zakon o smanjenu penzija radi mera štednje.

Takav potez Delić je ponovio nedavno, u decembru ove godine, kada je država isplatila jednokratno 5.000 dinara penzionerima za pomoć u krizi izazvanoj pandemijom.

Vučićev poklon od 5.000 dinara svakom penzioneru pre Nove godine

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


57 Shares
Share via
Copy link