Srbija Vesti

Vučić: Zbog dela roditelja nećemo pokazati najbutalnije, ali pokazaćemo neke delove da građani vide

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas (6. mart) da će Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) odlučiti koji će materijali o kriminalnim delima grupe Veljka Belivuka biti pokazani građanima nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

“(TOK) znaju šta im je činiti, šta je dozovljeno, i nije. Sasvim je sigurno da zbog dela roditelja (čija su deca nestala) nećemo pokazati ono što je najmonstruoznije, ali pokazaćemo neke delove da građani vide s čim imamo posla”, kazao je Vučić na konferenciji za novinare u Palati Srbije nakon sastanka s ambasadorkom Kine Čen Bo.

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost zakazana je za večeras u 18.00, a Vučić je najavio da će na njoj biti reči i o imunizaciji na koronavirus i prilikama na Kosovu, regionu, Evropi i svetu i da će trajati “dva-tri sata”.

“Naš je cilj da obezbedimo sigurnost ovde – kako od onog što je sitnije – od iznuda, razbojništva i reketiranja, do toga da se nikada ne ponove monstruozni zločini”, dodao je on, a preneo portal Nova.

Vučić je naveo da postoje grupe koji bi da naslede Veljka Belivuka i poručio im da će im “saseći krila”.

Rekao je da “tajkunski mediji” i neki političari vode kampanju protiv odluke o objavljivanju materijala i govore da “nije tako strašno i da nisu opasni ljudi”.

U telefonu devojke pronađene slike sakaćenja ljudi, tužilaštvo traži da se Velji i ekipi produži pritvor

Čitajte Luftiku na Google vestima

199 Shares
199 Shares
Share via
Copy link