Magazin

Vučić saopštio imena ministara: Bez fotelje ostali Stefanović, Mihajlović, Lončar…

vucic.jpg11
Foto:TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti nakon sednice Predsedništva SNS. On je rekao da će Vladu činiti 55 odsto žena sa kvote SNS, a da u njoj neće biti Zlatibor Lončar, Jadranka Joksimović, Branislav Nedimović.

Vučić je rekao da prvi put Srbija bira Vladu dok postoji ratno stanje u okruženju.

– Kad vidite da jedni žele poraz one druge strane, a ova druga želi jednako poraz ovih prvih. Reč kompromis je zabranjena reč. Kao što i kod nas, zbog socijalnih mreža, reč kompromis ne postoji. To je postala najružnija reč – naveo je on.

Vučić je rekao da će na kvoti SNS biti 55 odsto žena u ministarstvima.

Predsednik Srbije rekao je da Branislav Nedimović, Zlatibor Lončar i Nebojša Stefanović neće biti u Vladi Srbije.

– Svi ti ljudi, koji neće biti sada u Vladi, od Jadranke Joksimović do mnogih drugih, nastaviće da rade za našu stranku – naveo je on.

Vučić je rekao da je mandatarka za sastav nove Vlade Ana Brnabić pročitala imena ministara u novoj Vladi, a on je potom pročitao spisak ministara.

– Predsednica vlade biće Ana Brnabić, Ivica Dačić će biti zamenik predsednika i minsitar spoljnih poslova, potpredsednik Vlade i ministar odbrane bude Miloš Vučević. Potpredsednik Vlade i ministar finansija će biti Siniša Mali. Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, ministar privrede Rade Basta, ministar poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede, Jelena Tanasković, ministar za zaštitu životne sredine Irene Vujović, ministar građevinarstva i infrastrukture, Goran Vesić, ministar rudarstva i energetike Dubravka Negre, ministar pravde Maja Popović, ministar za državu upravu i lokalnu samoupravu Aleksandar Martinović, ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov, ministar za unutrašnje poslove Bratislav Gašić, ministar za evropske integracije Tanja Miščević, ministar prosvete Branko Ružić, minsitar za nauku, inovacije i tehnološki razvoj Jelena Begović, ministar zdravlja Danica Grujičić, ministar za rad, zapošljavanje i boračka pitanja Nikola Selaković, ministar za brigu o porodicu i demografiju Darija Kisić, ministar za turizam i omladinu Husein Memić, ministar sporta Zoran Gajić, ministar kulture Maja Gojković, ministar za brigu o selu Milan Krkobabić – rekao je Vučić.

On je dodao da su ostala nepopunjena mesta ministra za telekomunikacije i informisanje, ministra za javna ulaganja i mesta ministara bez portfelja.

Vučić: Ako sam ikada video Belivuka, spreman sam do kraja života u zatvor

68 Shares
Share via
Copy link