Srbija Vesti

Vučić: Idite na more, ali ne znam da li ćete se na zimu kupati u hladnoj ili toploj vodi

vucic
Foto: Printscreen

Predsednik Srbije je danas (15. jun) otvorio sektor B5 obilaznice oko Beograda od petlje Orlovača do tunela Straževica, nakon čega se obratio medijima i rekao da pripreme za zimu teku, ali da problem pravi promena cene gasa iz dana u dan.

On je rekao da rade sve što mogu, ali da su to nemoguće borbe.

– Razlike između 1.000 dolara ili 2.000 dolara je za nas razlika između 15 i 30 miliona evra dnevno zimi. Da to imate u vidu kada kupujemo na berzi. Pa puta sedam dana je to 15.000.000 evra. Znate da sam kukao i plakao dok nam predsednik Si nije pomogao jer smo krvarili 10 do 12 miliona dolara na mesečnom nivou, a ovde iskrvarite 100 miliona za sedam dana. Znam da to obične ljude ne interesuje, ali nas interesuje jer država krvari – rekao je Vučić.

Dodao je da nekima drugima, iz drugih zemalja, koje gore od Srbije stoje, je najbitnije da odu na more i poručio im „samo vi na more da se kupate, pa ćete se kupate zimi, samo ne znam u hladnoj ili toploj vodi“.

Naveo je i da će nova Vlada morati mnogo da radi.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je notorna laž da se razmatra prodaja Elektroprivrede Srbije (EPS).

On je na pitanje novinara, prilikom obilaska radova na delu obilaznice oko Beograda, da li je tačno pisanje medija o nameri države da proda EPS, rekao da niko ni jednog trenutka nije razmatrao prodaju EPS-a.

– To je notorna laž. Svako ko bi u ovom trenutku razmatrao takvu mogućnost bio bi glup jer bi radio protiv interesa Srbije. Mi gledamo da kupimo elektroprivrede iz okruženja – rekao je Vučić.

Izvor: Danas

OGLAS

Share via
Copy link