Magazin Novi Sad

Vučić i Vučević o Novosađanima: Zgubidani i antisrbi udarili na državu i trobojku

vucic rođendan
Printscreen

Zaista je zapanjujuće kako o građanima sopstvene države govore predstavnici vlasti u Srbiji, posve zanemarujući činjenicu da ova država pripada samo i isključivo sopstvenom stanovništvu.

Ne predsedniku države Aleksandru Vučiću, ne gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću, ne nijednom državnom namešteniku, već samo i isključivo svima nama.

Čija je ovo zemlja

I zato mi ne možemo nikako biti zgubidani, lažovi, stoka, nacisti ili antisrbi kad tražimo da naš grad, naša ulica i naš sokak izgledaju lepše i zdravije, po meri nas koji smo baš u tom šoru rođeni.

Tu, gde smo igrali klikera, vukli po pesku blatnjavu koru hleba i Jocinog mačora dok nije bilo Vučića, dok nije bilo nikoga sa vlasti da je znao da moj sokak uopšte postoji.

Danas, borba za bolje je borba protiv vlasti, borba protiv onoga ko predstavlja Srbiju u svetu, lice od koga te podilazi samo stid i sramota. Bez obzira i obraza. Maniri preslikani na 800.000 partijskih marinaca, naprednjačkih kulučara i paćenika.

Vučić i kamila

Vučić o prozoru na prostorijama SNS

Prvi među njima ovako govori o protestu održanom u Novom Sadu (“Buna protiv mafije”) najpre istakavši da će odgovarati oni „koji su razbili prozor na prostorijama Srpske napredne stranke (SNS) tokom protesta“. To prvo a drugo:

“Postoji jedna ta agresivna skupina, građanski orijentisanih, ne bih želeo da kažem antisrpski orijentisanih, koji su najsnažniji u želji da se hitno uvedu sankcije Rusiji, da se osudi Republika Srpska, da se Srbija povuče sa Kosova i oni su organizovali te demonstracije večeras”, rekao je Vučić za Pink (28.07.) .

A po sili poltronstva, Vučević žešće i sramotnije napada demonstrante, vlasnike svake raskrsnice i svake aleje „Srpske Atine“.

miloš vučević obezbeđenje
Printscreen Collage

Vučević o huliganskom pohodu

„Užasnut sam primitivizmom i iživljavanjem grupice ne samo zgubidana, već lažova i nasilnika koji su navodne mirne proteste u Novom Sadu pretvorili u huliganski pohod tokom kojeg skidaju zastave naše države Srbije, polivaju farbom prostorije Srpske napredne stranke, i pokušavaju da ih demoliraju“, kaže Vučević dodajući da su demonstranti – lažni ekolozi.

„Lažni ekolozi su još jednom pokazali svoje pravo lice, i potvrdili da smo sve vreme bili u pravu dok smo upozoravali da oni nemaju nikakve veze sa ekologijom, i da im je Generalni urbanistički plan samo paravan za izazivanje nereda. Nažalost, i večeras se Novi Sad našao na maršruti putujućeg cirkusa koji ruši po Srbiji. Zašto im smeta zastava Srbije? Zašto Tepić, Lutovac, Novaković i ostali mirno gledaju kako najvažnije državno obeležje skrnave njihove udarne pesnice? Zašto udaraju na svoju državu u danu kada je predsednik najavio da će komemorativni skup povodom godišnjice zločinačke operacije “Oluja” biti baš u Novom Sadu?“, pita gradonačelnik Novog Sada pozivajući se na „teoriju zavere“, standardni naprednjački evergrin koji budi najdublje emocije naročito komponovan uz prstohvat nacionalizma i lažnog rodoljublja.

U prevodu, nisko da niže ne može biti.

U Novom Sadu protest građana protiv mafije, policijski dronovi nadleću demonstrante

Luftika redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

315 Shares
315 Shares
Share via
Copy link