Magazin Novi Sad

Šefe, a da poništimo mi ove novosadske izbore samo gde su pobedile komšije?

milos-vucevic
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, rekao je prethodne večeri, gostujući na televiziji Pink, da ga je gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, pitao da li da ponište izbore za savete mesnih zajednica, jer su naprednjaci izgubili na određenim mestima.

U Mesnoj zajednici „Ivo Andrić“, Savet su preuzeli nezavisni kandidati, jer je pet kandidata uspelo da sakupi dovoljnu podršku građana. Ostala četiri člana biće predstavnici SNS. U Savetu će biti samostalni kandidati Predrag Milošević, Đorđe Obrenović, Aleksandra Tadijin, Dejan Nemec i Marija Mladenović.

Smena naprednjaka, dogodila se i u Savetu Mesne zajednice (SMZ) „Liman“, gde čak sedam od ukupno 11 članova, čine samostalni kandidati, a identična situacija je i bila i na “Limanu 3” gde je od 11 mesta SMZ čak osam pripalo kandidatima koji nisu članovi vladajuće stranke.

Upravo je to bio razlog zbog čega je, prema svedočenju predsednika Srbije, Miloš Vučević, prvi čovek Novog Sada, pitao šefa srpske države da li da poništi izbore.

“Imali smo razlog da poništimo te izbore. Zvao me je Miloš Vučević i pitao to, a ja sam rekao da ako nema stvarnog razloga za poništenje, da to ne rade. Nemojte da se žalite, nego radite više, tako to rade džentlmeni”, rekao je Vučić, bez da je obrazložio koji su to razlozi za poništavanje izbora.

Osim ako razlog nije činjenica da su poraženi na pojedinim mestima.

Ova izjava predsednika Srbije, odnosno pitanje koje mu je, kako kaže, postavio gradonačelnik Novog Sada, dodatno “bode oči” ako se ima u vidu da su upravo naprednjaci, odnosno njihovi aktivisti, tokom izbora bili ti koji su u najvećoj meri kršili izborna pravila, prenosi Nova.rs.

Podsetimo, veliki broj neregularnosti zabeležen je tokom izbora za savete mesnih zajednica u Novom Sadu. S jedne strane su nezavisni kandidati građana koji više ne žele da prepuštaju velikim strankama da uništavaju njihov kraj. Na drugoj strani su neshavtljivo veliki napori vladajuće Srpske napredne stranke da uzme sve mandate na najnižem nivou upravljanja.

U prethodnom periodu, Novosađani su dobijali na poklon brendiranu SNS kafu, čarape i sliku nasmešenih gradonačelnika Vučevića i predsednika Vučića, a par dana uoči izbora krenulo je i zastrašivanje.

Ove izbore obeležile su hrabre žene koje su kao nezavisni kandidati odlučie da pruže otpor ucenama i zastrašivanju Srpske napredne stranke.

 

Vučević reče da su na Limanu pobedile komšije, Vučić ga ispravio džipom i Đilasom

Share via
Copy link